Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική
Λατινική Αμερική και Καραϊβική
Αποστολή της ΕΕΔΔΑ στο Σαλβαδόρ το καλοκαίρι του 2011

Τον Ιούλιο του 2011 η ΕΕΔΔΑ έστειλε μια ακόμα αποστολή στο Σαλβαδόρ, που επισκέφτηκε τη χώρα από τις 12 μέχρι τις 28 του μήνα για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στο λαό και να γνωρίσει τις όποιες αλλαγές έχουν γίνει μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Μαουρίσιο Φούνες, που το Μάρτη είχε κατέβει υποψήφιος με το Μέτωπο Φαραμπούντο Μαρτί για την Εθνική Απελευθέρωση (FMLN).


Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Σύλληψη του Χουλιάν Κονράδο
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) εκφράζει την αγανάκτησή της για τη σύλληψη στη Βενεζουέλα και πιθανή απέλαση ή έκδοση στην Κολομβία του Χουλιάν Κονράδο (Γκιγέρμο Ενρίκε Τόρες Κουέτερ). Ο Χουλιάν Κονράδο είναι στέλεχος και μαχητής των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων Κολομβίας-Στρατός του Λαού (FARC-EP), μουσικοσυνθέτης, γνωστός και στους Έλληνες εργαζόμενους από τα τραγούδια του. 

Η σύλληψή του έγινε γνωστή την 1η Ιούνη, ύστερα από «κοινή επιχείρηση» της αστυνομίας της Βενεζουέλας και της μυστικής υπηρεσίας της Κολομβίας, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι και αυτός καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, όπως και ο δημοσιογράφος Χοακίν Πέρες Μπεσέρα που ταξίδευε με σουηδικό διαβατήριο, που συνελήφθη στα τέλη Απρίλη από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και εκδόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στην Κολομβία.
Διαβάστε περισσότερα...
Αποστολή της ΕΕΔΔΑ στην Κολομβία το καλοκαίρι του 2010

Όσο δυσκολότερες οι συνθήκες σε μια χώρα, τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη για αλληλεγγύη. Το ότι αυτό δεν είναι απλώς μια στερεότυπη κουβέντα φάνηκε καθαρά στα μέλη της αποστολής που έστειλε η ΕΕΔΔΑ και φέτος το καλοκαίρι στην Κολομβία.

 

Η ιστορία της Κολομβίας είναι αρκετά περίπλοκη και διαποτισμένη με τους γνωστούς αγώνες ενάντια πρώτα στην ισπανική αποικιοκρατία και μετά από την «ανεξαρτητοποίησή» της το 1810 ενάντια στους διάφορους ξένους επεμβατίες, Αμερικάνους και Ευρωπαίους. Ο ιστορικός απελευθερωτής (Libertador) είναι κι εδώ ο γεννημένος στη Βενεζουέλα Σιμόν Μπολίβαρ (1783-1830), μεγάλο σύμβολο λατινοαμερικάνικης ελευθερίας, ηρωισμού και αξιοπρέπειας.

Διαβάστε περισσότερα...
Η ΕΕΔΔΑ κοντά στο λαό της Αϊτής: "Κάθε ευρώ μία ανάσα"

Αμέσως μόλις έγινε γνωστός ο καταστροφικός σεισμός που χτύπησε την Αϊτή στις αρχές Γενάρη 2010, η ΕΕΔΔΑ προσπάθησε να έρθει σε επαφή, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, με την οργάνωση Αϊτινών γυναικών με την οποία συνεργάζεται εδώ και καιρό.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 55 - 58 από 58

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διαβάστε εδώ