Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική
Λατινική Αμερική και Καραϊβική

Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης του μαζικού κινήματος, και ιδιαίτερα του κινήματος αλληλεγγύης, η αστυνομία προσήγαγε σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ΓΑΔΑ, 7 μέλη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας & Αλληλεγγύης. Η αντιπροσωπεία είχε πάει στην Αμερικάνικη Πρεσβεία για να διαμαρτυρηθεί και να θυροκολλήσει ψήφισμα αλληλεγγύης με τους πέντε Κουβανούς πατριώτες που βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ.

Στις 13 Δεκέμβρη 2011 τα μέλη τμήματος Λατινικής Αμερικής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα από το Γενικό Γραμματέα του ΚΚ της Βενεζουέλας, Όσκαρ Φιγέρα και τον υπεύθυνο για τις διεθνείς σχέσεις και βουλευτή του Λατινοαμερικάνικου Κοινοβουλίου Κάρολους Βίμερ, που ήρθαν στη χώρα μας για να συμμετάσχουν στη 13η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που διοργανώθηκε στην Αθήνα από το ΚΚΕ, στις 9-11 Δεκέμβρη 2011.

Το Δεκέμβρη που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε μια σημαντική επίσκεψη στα γραφεία της ΕΕΔΔΑ. Ήρθε στις 11 του μήνα να ενημερώσει για τη χώρα του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚ Μεξικού, Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, που βρισκόταν στην Αθήνα στα πλαίσια της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Δεκεμβρίου 2011.

Τον Ιούλιο του 2011 η ΕΕΔΔΑ έστειλε μια ακόμα αποστολή στο Σαλβαδόρ, που επισκέφτηκε τη χώρα από τις 12 μέχρι τις 28 του μήνα για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στο λαό και να γνωρίσει τις όποιες αλλαγές έχουν γίνει μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Μαουρίσιο Φούνες, που το Μάρτη είχε κατέβει υποψήφιος με το Μέτωπο Φαραμπούντο Μαρτί για την Εθνική Απελευθέρωση (FMLN).


Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) εκφράζει την αγανάκτησή της για τη σύλληψη στη Βενεζουέλα και πιθανή απέλαση ή έκδοση στην Κολομβία του Χουλιάν Κονράδο (Γκιγέρμο Ενρίκε Τόρες Κουέτερ). Ο Χουλιάν Κονράδο είναι στέλεχος και μαχητής των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων Κολομβίας-Στρατός του Λαού (FARC-EP), μουσικοσυνθέτης, γνωστός και στους Έλληνες εργαζόμενους από τα τραγούδια του. 

Η σύλληψή του έγινε γνωστή την 1η Ιούνη, ύστερα από «κοινή επιχείρηση» της αστυνομίας της Βενεζουέλας και της μυστικής υπηρεσίας της Κολομβίας, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι και αυτός καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, όπως και ο δημοσιογράφος Χοακίν Πέρες Μπεσέρα που ταξίδευε με σουηδικό διαβατήριο, που συνελήφθη στα τέλη Απρίλη από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και εκδόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στην Κολομβία.
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 55 - 61 από 61

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διαβάστε εδώ