Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική
Λατινική Αμερική και Καραϊβική
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΥΓΟ ΤΣΑΒΕΣ

Εκδήλωση με αφορμή τη δεύτερη επέτειο από το θάνατο του Ούγο Τσάβες πραγματοποιήθηκε στις 5 Μάρτη 2015 από διάφορες οργανώσεις αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα. Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΕΔΔΑ με επικεφαλής την πρόεδρο και την αντιπρόεδρο.

 

Η εκδήλωση περιλάμβανε χαιρετισμούς οργανώσεων, ένα σύντομο βίντεο, καθώς και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

 

Παραθέτουμε το χαιρετισμό της ΕΕΔΔΑ.

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των σχεδίων πραξικοπήματος από τις αντιδραστικές δυνάμεις στη Βενεζουέλα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ (ΕΕΔΥΕ)

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζουν με αγανάκτηση τα σχέδια πραξικοπήματος που κατάγγειλε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας και που έχουν εκπονηθεί από τις ντόπιες αντιδραστικές δυνάμεις και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Η ΕΕΔΔΑ και η ΕΕΔΥΕ καταδικάζουν τις αντιδραστικές δυνάμεις της χώρας και τον υπονομευτικό τους ρόλο, τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις επεμβάσεις των ΗΠΑ, μεθόδους που επανειλημμένα έχουν χρησιμοποιήσει σε βάρος λαών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Λατινικής Αμερικής. 

Διαβάστε περισσότερα...
Ο ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΕΣΠΙΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΕΣΠΙΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται στην Ελλάδα ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, γιος του Ραούλ Κάστρο και της Βίλμα Εσπίν, μηχανικός με μάστερ στις Διεθνείς Σχέσεις, με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του «Η αυτοκρατορία του τρόμου», που πραγματεύεται τις σχέσεις Κούβας-ΗΠΑ και στα πλαίσια της Εβδομάδας Κουβανικού Κινηματογράφου, που διοργανώνει η New Star.

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ «5»

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης χαιρετίζει την απελευθέρωση των τριών Κουβανών πατριωτών που παρέμεναν ακόμα κρατούμενοι στις φυλακές των ΗΠΑ, με διάφορες στημένες κατηγορίες. Οι άλλοι δύο έχουν εκτίσει πια την ποινή τους και έχουν επιστρέψει και ζουν και εργάζονται στην Κούβα.

Δεκαέξι χρόνια έμειναν φυλακισμένοι σε απάνθρωπες συνθήκες, για μεγάλα διαστήματα σε απομόνωση, με δυσκολίες να συναντηθούν με τους δικηγόρους τους, χωρίς να δίνεται βίζα στις οικογένειές τους να τους επισκεφτούν.

Διαβάστε περισσότερα...
Eκδήλωση για την Κούβα και τη Λατινική Αμερική στις 25 Ιούλη 2014 στην Κεφαλονιά


Πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιούλη στον αίθριο χώρο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης κοινή εκδήλωση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Κεφαλονιάς και της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ). Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Δέσποινα Μάρκου, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Αθήνας και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η σημασία της Κουβανικής Επανάστασης και οι εξελίξεις στην Κούβα και τη Λατινική Αμερική». 
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 27 από 44

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διαβάστε εδώ