Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική
Λατινική Αμερική και Καραϊβική

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με την ευκαιρία της παρουσίας στην Ελλάδα του Πάβελ Μπλάνκο, Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σας καλεί στην ενημέρωση/συζήτηση για την κατάσταση στο Μεξικό

που θα γίνει την Πέμπτη, 11 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του 

Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας & Αλληλεγγύης,

Μπουμπουλίνας 28, 3ος όροφος. 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΚΟΥΒΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ!


Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη νέα ενορχηστρωμένη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και των συμμάχων της προβοκάτσια, που με τη βοήθεια αντεπαναστατικών ομάδων στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας, προσπάθησαν να χειραγωγήσουν διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις σε πόλεις της Κούβας. Και αυτή τη φορά χρησιμοποίησαν πραγματικά προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κουβανικός λαός και που είναι χειροπιαστό αποτέλεσμα του αποκλεισμού, που οι ίδιες οι ΗΠΑ επιβάλλουν εδώ και πάνω από 60 χρόνια στην Κούβα.

Στις 17 Μάρτη, κουβανοί πολίτες βγήκαν στους δρόμους στο Σαντιάγο δε Κούμπα, στο Μπαγιάμο και στη Σάντα Μάρτα για να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε είδη πρώτης ανάγκης, σε τρόφιμα και καύσιμα, καθώς και για τις πολύωρες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, αποτέλεσμα του πολύχρονου οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει και ενισχύουν καθημερινά οι ΗΠΑ, προκειμένου να στρέψουν το λαό κατά της Επανάστασης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Εκδήλωση Δευτέρα 20-11-2023 & ώρα 19:30, κινηματογράφος «STUDIO». Σταυροπούλου 33 & Σπάρτης, Πλ. Αμερικής


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 56 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΕ

 http://www.eedda.gr/images/EEDDA/pros.jpg

Εκδήλωση τιμής και μνήμης ΤΕΤΑΡΤΗ 11/10/23, 19:30 στον κινηματογράφο STUDIO new star art cinema Σπάρτης και Σταυροπούλου 33 πλατεία Αμερικής.

ΘΑ μιλήσουν ο Πρέσβης της Κούβας, ARAMIS FUENTE HERNANDEZ και ο Νίκος Καρανδρέας, Πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης.

Θα χαιρετήσουν Σύλλογοι και Φορείς

Ο Μπάμπης Ζαφειράτος θα μιλήσει για τον ποιητή Τσε Γκεβάρα.

 

Στο τέλος θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Ο ΤΣΕ ΣΤΗ ΒΟΛΙΒΙΑ  της Rebeca Chavez.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει για μια ακόμα φορά το Ευρωκοινοβούλιο για το απαράδεκτο ψήφισμά του ενάντια στην Κούβα και το λαό της για δήθεν καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που απαιτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις εναντίον της. Το ψήφισμα αναφέρει, μάλιστα, ότι για τα «επίπεδα φτώχειας» φταίει η πλήρης αποτυχία του οικονομικού και παραγωγικού συστήματος» της Κούβας.

 

Πρόκειται για το ίδιο σύστημα που έχει φέρει την Κούβα ανάμεσα στις πρώτες χώρες σε θεμελιώδεις τομείς, όπως η υγεία, η παιδεία, η φροντίδα των ηλικιωμένων, η αντιμετώπιση της πανδημίας, και πολλούς άλλους. Σε αγαστή συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βγάζει λάδι τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ, που εδώ και πάνω από 60 χρόνια έχει επιβληθεί στην Κούβα και το λαό της και καλεί το Συμβούλιο της ΕΕ να εφαρμόσει το παγκόσμιο καθεστώς κυρώσεών της για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 74

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διαβάστε εδώ