Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος

Στις 15 Μάη ο παλαιστινιακός λαός θα τιμήσει και πάλι την Ημέρα της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής καταστροφής της χώρας του από το κράτος του Ισραήλ που, παρά την κατακραυγή των λαών και καταπατώντας όλες τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, συνεχίζει την επιθετική του πολιτική, την επέκταση των εποικισμών με αρπαγή παλαιστινιακών εδαφών, το χτίσιμο του Τείχους της Ντροπής, την καθημερινή αφαίρεση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος από τους Παλαιστίνιους που για εξήντα τέσσερα χρόνια ζουν υπό κατοχή στην ίδια τους τη χώρα.
Ζήτω η Διεθνής Αλληλεγγύη στους Φυλακισμένους Παλαιστίνιους

     Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)  καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη βιαιότητα των ισραηλινών αρχών ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης που, για πάνω από 60 χρόνια, αγωνίζεται για το αναφαίρετο δικαίωμά του σε μια πατρίδα δημοκρατική και κυρίαρχη.


Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πάνω από 6.000 φυλακισμένους Παλαιστίνιους, που υπόκεινται τα πάνδεινα μέσα στις ισραηλινές φυλακές, με μοναδική κατηγορία ότι αγωνίζονται για μια πατρίδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, αναφαίρετο δικαίωμα κάθε λαού.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη βιαιότητα των ισραηλινών αρχών ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης που για πάνω από 60 χρόνια αγωνίζεται για το αναφαίρετο δικαίωμά του σε μια πατρίδα δημοκρατική και κυρίαρχη. 

 

 

Στις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, απωθήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό με μάνικες ρήψης νερού γυναίκες από τα παλαιστινιακά εδάφη επειδή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του παλαιστινιακού υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων για συμπαράσταση στις παλαιστίνιες κρατούμενες στις ισραηλινές φυλακές. Οι 10.000 Παλαιστίνιες, που έχουν κατά καιρούς περάσει από τις φυλακές του Ισραήλ, υπόκεινται σε κάθε είδους βασανιστήρια και εξευτελισμούς. Λιγοστές είναι αυτές που τολμούν να μιλήσουν, πολύ περισσότερο να καταγγείλουν τις απάνθρωπες συνθήκες φυλάκισής τους φοβούμενες τον επικείμενο εξευτελισμό τους λόγω των αυστηρών ηθών που επικρατούν στους κόλπους της παλαιστινιακής κοινωνίας.

Στα πλαίσια της απαίτησης για αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους-μέλους του ΟΗΕ, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, μέλη της ΕΕΔΔΑ και της ΕΕΔΥΕ πραγματοποίησαν την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011 κοινή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αμερικανική πρεσβεία για την άρνηση των ΗΠΑ να αποδεχθούν το σχετικό αίτημα του ΟΗΕ.

 
"ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ"

Είναι τα παιδιά της Κατεχόμενης Παλαιστίνης. Της Ιερουσαλήμ, της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη, της Γάζας. Τα παιδιά που κάτω από την ισραηλινή εισβολή έχουν στερηθεί και τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα:
- Τους έχουν αρπάξει τη γη, τους έχουν ανατινάξει τα σπίτια, τους έχουν βασανίσει τους γονείς.
- Τα περισσότερα ζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
- Στα χωριά τους ξεριζώνουν τα δέντρα, τους καταστρέφουν τη σοδειά, τους
στερούν ακόμα και το νερό.
- Δεν μπορούν να πάνε κανονικά στο σχολείο όπως τα άλλα παιδιά.
- Δεν μπορούν να παίξουν ξένοιαστα.

<< Αρχική < Προηγούμενα 11 12 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 100 - 108 από 108

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώΠρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη