Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τις τελευταίες δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ ενάντια στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας με τραγικό απολογισμό το θάνατο ηγετικού στρατιωτικού στελέχους της Χαμάς, 6 μελών της και τον τραυματισμό πολλών άλλων ατόμων. 

Οι λυσσαλέες αυτές επιθέσεις έρχονται σαν συνέχεια της προσπάθειας της Παλαιστινιακής Αρχής να αναγνωριστεί η Παλαιστίνη από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σαν κράτος-παρατηρητής. Έρχονται σαν συνέχεια της απόφασης του Ευρωκοινοβούλιου για τη βήμα-βήμα αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων με το Ισραήλ. Γίνονται εξαιτίας της ανοχής που επιδείχνουν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση στην επιθετικότητα του Ισραήλ, αλλά και της άρνησης του ΟΗΕ ουσιαστικά να επιβάλει την εφαρμογή των ίδιων του των αποφάσεων.

Διαβάστε περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συζήτηση για την ψήφιση του πρωτόκολλου συνεργασίας Ισραήλ και κρατών-μελών ΕΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με αφορμή τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ψήφιση του πρωτόκολλου συνεργασίας Ισραήλ και κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Protocol on Conformity Assessment and Acceptance of Industrial Products - ACAA), έστειλε την παρακάτω επιστολή προς του Έλληνες ευρωβουλευτές καλώντας τους να το καταψηφίσουν.  

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2012  

Προς τους Έλληνες Βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 

Κύριοι,
 

Όπως γνωρίζετε, την ερχόμενη Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012, πρόκειται να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το Πρωτόκολλο για τη Συνεργασία Ισραήλ και κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Protocol on Conformity Assessment and Acceptance of Industrial Products - ACAA).
Διαβάστε περισσότερα...
15 Μάη Νάκμπα: Ημέρα Ολοκληρωτικής Καταστροφής της Παλαιστίνης

Στις 15 Μάη ο παλαιστινιακός λαός θα τιμήσει και πάλι την Ημέρα της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής καταστροφής της χώρας του από το κράτος του Ισραήλ που, παρά την κατακραυγή των λαών και καταπατώντας όλες τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, συνεχίζει την επιθετική του πολιτική, την επέκταση των εποικισμών με αρπαγή παλαιστινιακών εδαφών, το χτίσιμο του Τείχους της Ντροπής, την καθημερινή αφαίρεση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος από τους Παλαιστίνιους που για εξήντα τέσσερα χρόνια ζουν υπό κατοχή στην ίδια τους τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα...
Ζήτω η Διεθνής Αλληλεγγύη στους Φυλακισμένους Παλαιστίνιους
Ζήτω η Διεθνής Αλληλεγγύη στους Φυλακισμένους Παλαιστίνιους

     Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)  καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη βιαιότητα των ισραηλινών αρχών ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης που, για πάνω από 60 χρόνια, αγωνίζεται για το αναφαίρετο δικαίωμά του σε μια πατρίδα δημοκρατική και κυρίαρχη.


Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πάνω από 6.000 φυλακισμένους Παλαιστίνιους, που υπόκεινται τα πάνδεινα μέσα στις ισραηλινές φυλακές, με μοναδική κατηγορία ότι αγωνίζονται για μια πατρίδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, αναφαίρετο δικαίωμα κάθε λαού.

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη βιαιότητα των ισραηλινών αρχών

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη βιαιότητα των ισραηλινών αρχών ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης που για πάνω από 60 χρόνια αγωνίζεται για το αναφαίρετο δικαίωμά του σε μια πατρίδα δημοκρατική και κυρίαρχη. 

 

 

Στις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, απωθήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό με μάνικες ρήψης νερού γυναίκες από τα παλαιστινιακά εδάφη επειδή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του παλαιστινιακού υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων για συμπαράσταση στις παλαιστίνιες κρατούμενες στις ισραηλινές φυλακές. Οι 10.000 Παλαιστίνιες, που έχουν κατά καιρούς περάσει από τις φυλακές του Ισραήλ, υπόκεινται σε κάθε είδους βασανιστήρια και εξευτελισμούς. Λιγοστές είναι αυτές που τολμούν να μιλήσουν, πολύ περισσότερο να καταγγείλουν τις απάνθρωπες συνθήκες φυλάκισής τους φοβούμενες τον επικείμενο εξευτελισμό τους λόγω των αυστηρών ηθών που επικρατούν στους κόλπους της παλαιστινιακής κοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 11 12 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 91 - 99 από 101

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώΠρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη