Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας ενάντια στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη βάρβαρη επιθετική πολιτική των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας ενάντια στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

 

Η βαρβαρότητα αυτή είχε σαν αποτέλεσμα ακόμα μια δολοφονία ενός 13χρονου Παλαιστίνιου και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων, το «λάθος» των οποίων ήταν ότι συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία εβραϊκού εποικισμού κοντά στο χωριό τους, Μπουγκαΐρ, κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.  

 

Ποιο ήταν, όμως, το λάθος που έκαναν οι τέσσερις Παλαιστίνιοι του καταυλισμού Καλαντίγια, που τραυματίστηκαν από ισραηλινούς ασφαλίτες οι οποίοι, ντυμένοι με πολιτικά, εισέβαλαν στον καταυλισμό τις αμέσως επόμενες μέρες; 

 

Κανείς δεν μπορεί πια να κλείνει τα μάτια μπροστά σ’ αυτή την πολιτική, που καθημερινά εξαχρειώνεται με τη στήριξη των ΗΠΑ, την αδιαφορία της ΕΕ και την «αφωνία» του ΟΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα...
29 Νοέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, που τιμάται κάθε χρόνο στις 29 Νοέμβρη από όλους τους αντιιμπεριαλιστές της γης, χαιρετίζει, για ακόμη μια φορά, τον ανειρήνευτο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα του κράτους του την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Η φετινή επέτειος βρίσκει τον παλαιστινιακό λαό σε δεινότερη θέση από κάθε άλλη φορά, εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, που εφαρμόζεται παγκόσμια πάντα με θύματα τους λαούς της γης και μοναδικούς κερδισμένους τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.

Διαβάστε περισσότερα...
Συλλυπητήριά για το θάνατο του Σαέμπ Ερεκάτ

Προς τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης

κ. Μαρουάν Τουμπάσι

Αθήνα

 

 

Αθήνα, 11 Νοέμβρη 2020

 

 

Κύριε Πρέσβη,

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σας στέλνει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά του Προεδρείου και των μελών της για το θάνατο του Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Σαέμπ Ερεκάτ.

 

Διαβάστε περισσότερα...
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για την απελευθέρωση του παλαιστίνιου αγωνιστή Μάχιρ αλ Ακχράς

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ενώνει τη φωνή της με τους ισραηλινούς και παλαιστίνιους συναγωνιστές και απαιτεί την άμεση και χωρίς όρους και προϋποθέσεις απελευθέρωση του παλαιστίνιου αγωνιστή Μάχιρ αλ Ακχράς.

 

Ο Μάχιρ αλ Ακχράς, πατέρας 6 παιδιών, βρίσκεται στο νοσοκομείο Κάπλαν του κεντρικού Ισραήλ αντιμετωπίζοντας άμεσο κίνδυνο για την ίδια του τη ζωή με σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας της εδώ και 87 μέρες απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενος για τη φυλάκισή του με τη λεγόμενη διοικητική κράτηση. Η κράτηση αυτή είναι εφεύρεση των ισραηλινών αρχών κατοχής με την οποία δικαιολογούν συλλήψεις και φυλακίσεις παλαιστινίων αγωνιστών που παλεύουν για τα νόμιμα δικαιώματά τους, για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του ‘67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς στρατό κατοχής στα εδάφη της, χωρίς πολιτικούς φυλακισμένους στις ισραηλινές φυλακές, χωρίς πρόσφυγες μέσα και έξω από τη χώρα τους.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΛΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ

Στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας στο λαό του Λιβάνου, απευθύνθηκε στα μέλη και τους φίλους της και συγκέντρωσε τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 101

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώΠρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη