Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος

Συλλυπητήριο μήνυμα στη Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα για τη δολοφονία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) έστειλε το παρακάτω συλλυπητήριο μήνυμα στη Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα για τη δολοφονία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Shireen Abu Akhel.

Αθήνα, 13 Μάη 2022

Προς τη Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα

Προς τον Επιτετραμμένο της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα

 

Αγαπητοί φίλοι,

Παρακαλούμε δεχθείτε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) για τη δολοφονία της Παλαιστίνιας ανταποκρίτριας του «Al Jazeera», Shireen Abu Akhel, η οποία δολοφονήθηκε πρόσφατα από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. Ήταν μια αναίτια δολοφονία, που ήρθε να προστεθεί στον τραγικό κατάλογο δεκάδων άλλων δολοφονιών αγωνιστών, άμαχων, ακόμα και παιδιών της Παλαιστίνης, τους τελευταίους μόνο μήνες.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων εκείνων που στέκονται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για το νέο αυτό έγκλημα, που διέπραξε το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ. Είναι ένα έγκλημα σε βάρος ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού, ο οποίος αγωνίζεται για να έχει το δικαίωμα να ζει στη δική του ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη πατρίδα, στα σύνορα του ’67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

17 Απρίλη: Ημέρα Παλαιστινίων Φυλακισμένων στις Φυλακές του Ισραήλ

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους 4.450 παλαιστίνιους φυλακισμένους στις φυλακές του Ισραήλ, ανάμεσά τους 32 γυναίκες, 160 παιδιά και 530 που βρίσκονται σε διοικητική κράτηση, που αγωνίζονται με ασίγαστο πείσμα ενάντια στην καταπιεστική ισραηλινή πολιτική που τους στερεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.

 

Από το 1967, στο Ισραήλ λειτουργούν δυο ξεχωριστά νομικά συστήματα στην ίδια περιοχή. Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη οι ισραηλινοί έποικοι υπόκεινται στο πολιτικό ποινικό δίκαιο του Ισραήλ, ενώ οι Παλαιστίνιοι της ίδιας περιοχής, ανήλικοι και ενήλικοι, ζουν σε καθεστώς στρατιωτικού νόμου. Το Ισραήλ είναι το μόνο κράτος στον κόσμο που εφαρμόζει μια νομική τακτική που του δίνει τη δυνατότητα αυτόματα και συστηματικά να προσάγει σε στρατιωτικά δικαστήρια κάθε χρόνο 500-700 παιδιά της Παλαιστίνης κάτω των 18 ετών, τα οποία στερούνται παντελώς το δικαίωμα μιας δίκαιης δίκης και προστασίας. Από το 2000, 13.000 παιδιά, ακόμα και 6χρονα, έχουν συλληφθεί με βίαιο τρόπο, έχουν εκφοβιστεί με ανακρίσεις, έχουν κρατηθεί σε απομόνωση από τις ισραηλινές στρατιωτικές αρχές, χωρίς το δικαίωμα να έρθουν σε επαφή με τους γονείς τους, οι οποίοι πολλές φορές χάνουν τα ίχνη τους κατά τη μεταφορά τους από φυλακή σε φυλακή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

30 ΜΑΡΤΗ  Ημέρα Παλαιστινιακής Γης

 

Το Μάρτη του 1976 οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν τη δήμευση 5.500 εκταρίων παλαιστινιακής γης στη Γαλιλαία εντάσσοντάς τη σε «κλειστή στρατιωτική ζώνη», ενώ αργότερα στα εδάφη αυτά έχτισαν νέους, παράνομους εποικισμούς. Στις 30 Μάρτη του ίδιου χρόνου, παλαιστίνιοι κάτοικοι του Ισραήλ πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα αυτή αρπαγή της γης τους. Η ισραηλινή αστυνομία απάντησε με τη γνωστή της πρακτική: δολοφόνησε 6 Παλαιστίνιους, τραυμάτισε άλλους 96 και συνέλαβε πάνω από 300.

 

Η βάναυση αυτή αντίδραση των ισραηλινών αρχών κατοχής είχε στόχο τον εκτοπισμό των παλαιστινίων κατοίκων του Ισραήλ από τη γη τους, την καθυπόταξή τους στο ισραηλινό κράτος κάτω από μια βάναυση στρατιωτική κατοχή, τον «εξουδαϊσμό» της Γαλιλαίας και τη βίαιη αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης των Αράβων οι οποίοι με μαζικούς αγώνες αντιπάλευαν την ισραηλινή κατοχή των εδαφών τους.

 

Η 30 Μάρτη έχει από τότε αποτυπωθεί στη συλλογική μνήμη του παλαιστινιακού λαού  σαν μια θλιβερή ανάμνηση της ισραηλινής αδικίας και καταπίεσης, σαν μέρα διαμαρτυρίας που ενώνει όλο τον παλαιστινιακό λαό στον αγώνα του για αυτοδιάθεση και εθνική απελευθέρωση, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η 29 Νοέμβρη τιμάται κάθε χρόνο από τους αντιιμπεριαλιστές ολόκληρης της γης σαν Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης. Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ενώνει τη φωνή της μαζί τους και χαιρετίζει τον για πάνω από 70 χρόνια ασταμάτητο αγώνα του για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Η επέτειος αυτή βρίσκει τον παλαιστινιακό λαό κάθε χρονιά σε ακόμα πιο δύσκολη κατάσταση από την προηγούμενη. Αιτία γι’ αυτό δεν είναι άλλη από την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, που έχει επιβληθεί διά ροπάλου σε παγκόσμια κλίμακα σε όλους τους λαούς, ανάμεσά τους και στον παλαιστινιακό.

Ανακοίνωση για την Παλαιστίνη: Ως πότε;

 

Την ώρα που αξιωματούχοι των ΗΠΑ ταξιδεύουν ανά την υφήλιο σε μια προσπάθεια αναζήτησης συμμάχων για το Ισραήλ, με εκβιασμούς και απειλές, ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να βιώνει τα πάνδεινα από την επεκτατική, καταπιεστική, βάρβαρη πολιτική του κράτους του Ισραήλ, η οποία συνεχίζεται με αμείωτη βία οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν εκλεγεί.

 

Χρόνια τώρα, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις ευθύνονται για εκατόμβες νεκρών, τραυματιών, φυλακισμένων, ξεσπιτωμένων Παλαιστινίων. Για να μην αναφερθούμε στα εκατομμύρια εκτοπισμένων που ζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης είτε μέσα στην ίδια τους τη χώρα είτε σε άλλες γειτονικές χώρες από τότε που οι Ισραηλινοί ίδρυσαν το κράτος τους.

 

Τελευταίο τους «κατόρθωμα» είναι η απαγόρευση 6 παλαιστινιακών οργανώσεων ανακηρύσσοντάς τις τρομοκρατικές. Το επόμενο, κι αυτό όχι για πρώτη φορά, η ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να κτίσει 1.355 νέες κατοικίες για εποίκους στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη καθώς και να επανεγκαταστήσουν το παράνομο φυλάκιο στο Εβγιατάρ. Σαν να μην έφταναν τα ήδη υπάρχοντα που κάνουν τη ζωή των Παλαιστινίων ακόμα πιο δυσβάσταχτη με συνεχείς ελέγχους και αναίτιες απαγορεύσεις.

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 116

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώ



Πρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη