Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στις 3 Σεπτέμβρη για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη.

Την εισήγηση έκανε ο Άκελ Τακάζ, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης Παλαιστίνης, που αναφέρθηκε στα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, στο ρόλο των ιμπεριαλιστών και στον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από την πλευρά των παρευρισκόμενων, καθώς και συζήτηση για τη δράση αλληλεγγύης που θα πρέπει να αναλάβει η ΕΕΔΔΑ για την Παλαιστίνη, αφού το παλαιστινιακό πρόβλημα είναι κύρια πρόβλημα κατοχής.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι ενέκριναν ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης που επιδόθηκε στον Άκελ Τακάζ.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σας προσκαλεί την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014 στις 7.30μ.μ. στα γραφεία της, Ηπείρου 5-5ος όροφος (απέναντι απο το Μουσείο), σε εκδήλωση για την Παλαιστίνη.

Στις 29 Ιούλη, η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα πραγματοποίησε μνημόσυνο για τα θύματα της συνεχιζόμενης επίθεσης της κυβέρνησης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την ΕΕΔΔΑ τα θύματα τίμησαν η Πρόεδρός της και η Γενική Γραμματέας, που συνομίλησαν με τον Πρέσβη και τους άλλους αξιωματούχους, υπέγραψαν στο βιβλίο που είχε ανοιχτεί και παρέδωσαν ανάλογο κείμενο.

Παραθέτουμε το κείμενο που παραδόθηκε. 

 

Η ΕΕΔΔΑ καταδικάζει τη συνεχιζόμενη προκλητική ισραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας, με βομβαρδισμούς και χερσαίες δυνάμεις και με δικαιολογία τις ρίψεις ρουκετών από τη Χαμάς. Εκατοντάδες είναι οι νεκροί, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά.

 

Όλοι, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ο ΟΗΕ αλλά και αραβικές κυβερνήσεις, κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ζητώντας ψυχραιμία και από τις δυο πλευρές, ή ακόμα χειρότερα δικαιολογούν τη νέα ισραηλινή επιθετικότητα χωρίς να παίρνουν απολύτως κανένα μέτρο για να σταματήσουν το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού, τους συνεχιζόμενους εποικισμούς και την καταπάτηση κάθε αυτονομίας της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας. Αυτονομία που οι ίδιοι οι Ισραηλινοί συναποφάσισαν και συνυπέγραψαν με την Παλαιστινιακή Αρχή.

 

 

Οι αμερικανο-ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, αφού αιματοκύλισαν το λαό της Συρίας με τη γνωστή μέθοδο της δημιουργίας και εκμετάλλευσης τεχνητής έντασης, έρχονται τώρα να βάλουν και πάλι σε κίνδυνο τους λαούς ολόκληρης της Μεσογείου επιλέγοντας την περιοχή για την εναπόθεση και καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Ένα οπλοστάσιο το οποίο, εν πολλοίς, οι ίδιοι προμηθεύουν σε όλα τα κράτη ανά την υφήλιο για την αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών τους ομίλων.

Τεράστιες ευθύνες έχει η ελληνική κυβέρνηση η οποία, με τη σειρά της, για να αναβαθμίσει το ρόλο της δικής της πλουτοκρατίας και τη συμμετοχή της στη μοιρασιά της λείας από τον πλούτο άλλων χωρών και λαών, δέχεται, δικαιολογεί και καλύπτει την επιλογή της περιοχής της Κρήτης και των Στροφάδων νησιών, όπου θα καταστραφούν τα συριακά χημικά όπλα, επιδεικνύοντας προκλητική αδιαφορία στις έντονες διαμαρτυρίες των εργατοϋπαλληλικών κέντρων και κατοίκων των ενδιαφερομένων περιοχών αλλά και μαζικών φορέων από όλη τη χώρα.

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 82 - 90 από 108

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώΠρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη