Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Γ.Σ. 17-6-2014

Η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου 2014 καταδικάζει την κλιμακούμενη βία που ασκείται τις τελευταίες μέρες στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, με πρόσχημα την εξαφάνιση τριών νέων Ισραηλινών, και είχε σαν αποτέλεσμα μέχρι τώρα το θάνατο ενός 19χρονου Παλαιστίνιου και το σοβαρό τραυματισμό άλλων τεσσάρων, καθώς και εκτεταμένες συλλήψεις.

 

Οι επιθέσεις, οι συλλήψεις, η φυλάκιση χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, η συνεχιζόμενη κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων, η επέκταση των εποικισμών, ο εδώ και 7 χρόνια αποκλεισμός της Γάζας δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως πρόθεση από την πλευρά του Ισραήλ για να συνεχιστούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες. Αντίθετα, δημιουργείται μια ακόμα μεγαλύτερη ένταση σε μια χρονική στιγμή που γίνεται προσπάθεια να υπάρξει μια νέα ενωτική παλαιστινιακή κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα...
29 Νοέμβρη 2013: Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

 

29 Νοέμβρη 2013

 Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της  Παλαιστίνης 

Οι προοδευτικοί άνθρωποι όλης της γης τιμούν και φέτος την 29η Νοέμβρη, ημέρα αφιερωμένη στον παλαιστινιακό λαό και τους δίκαιους αγώνες του για πατρίδα ενιαία, ελεύθερη, δημοκρατική με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. 

 

Σ’ αυτό τον αγώνα τους οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν  να αντιπαλέψουν μόνο την καταπίεση του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου, των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ ούτε μόνο του ισραηλινού σωβινισμού, αλλά και τα τραγικά αποτελέσματα των μέχρι σήμερα υπαναχωρήσεων των κυβερνήσεών τους, που παραδίδουν σταδιακά τα πάντα προσπαθώντας απελπισμένα να χάσουν τα λιγότερα.

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για προετοιμαζόμενη επέμβαση στη Συρία

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει την προετοιμαζόμενη επέμβαση ενάντια στη Συρία από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση για την αμέριστη στήριξή της στους σχεδιασμούς αυτούς τόσο με τη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας όσο και άλλων υποδομών. Σχεδιασμοί που, μάλιστα, απέσπασαν τα συγχαρητήρια της αμερικανικής κυβέρνησης. Καταγγέλλει, επίσης, και τη στάση των ελληνικών κομμάτων εκείνων που, με κάθε πρόσχημα, νομιμοποιούν την επέμβαση αυτή.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Να μπει φραγμός στα ιμπεριαλιστικά σχέδια εναντίον της Συρίας

 Μετά το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ παλιότερα, τη Σομαλία, Λιβύη, Τυνησία, Αίγυπτο, Μάλι  πιο πρόσφατα, ήρθε η σειρά του συριακού λαού να βιώσει την απροκάλυπτη, βίαιη και αιματηρή  ιμπεριαλιστική επέμβαση από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό επιβεβαιώνουν η σταθερή διπλωματική, οικονομική  και στρατιώτη υποστήριξη  στους αντικαθεστωτικούς, οι 800 ευρωπαίοι μισθοφόροι  στο πλευρό των ισλαμιστών της Συρίας όσο και οι πρόσφατοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί ενάντια σε συριακές περιοχές. Φαίνεται όμως ότι η  προσπάθεια δεν οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα ούτε στη λαϊκή κατακραυγή  που αγωνιωδώς προσπαθούν να δημιουργήσουν οι ιμπεριαλιστές για την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης.  


Διαβάστε περισσότερα...
15 Μάη Νάκμπα
Η επέτειος της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής δηλαδή καταστροφής της Παλαιστίνης, που κάθε χρόνο τιμάται από όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, αυτή τη χρονιά έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Φέτος δεν είναι μόνο η Παλαιστίνη που υποφέρει από την ισραηλινή επιθετικότητα, που έγινε ακόμα πιο βάρβαρη εξαιτίας της απόφασης του ΟΗΕ να την αναγνωρίσει σαν μια οντότητα με δική της φωνή.

Είναι και ο δοκιμαζόμενος συριακός λαός που, μετά τον πολύμηνο αιματηρό εμφύλιο, βίωσε και αυτός τι σημαίνει ισραηλινή επιθετικότητα.
 Οι λαοί της περιοχής δεν έχουν δικαίωμα πια να επαναπαύονται και να αδιαφορούν. Αντίθετα, οφείλουν καθημερινά να επαγρυπνούν γιατί η ειρήνη στη Μέση Ανατολή βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Γιατί μια πολεμική ανάφλεξη δεν θα επηρεάσει μόνο τους λαούς αυτών των χωρών αλλά ολόκληρης της περιοχής με απροσμέτρητες και απρόβλεπτες επιπτώσεις.
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 82 - 90 από 101

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώΠρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη