Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος

Αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) παραβρέθηκε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης και ο Δήμος Ηλιούπολης με την ευκαιρία της Ημέρας των Παλαιστινίων Κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ.

 

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Δημαρχείου της πόλης, χαιρέτισαν και ευχαρίστησαν τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που δείχνει πάντα στο λαό της Παλαιστίνης, ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, ο Ίσα Καράκε, υπουργός για θέματα παλαιστινίων κρατουμένων και ο Καντούρα Φάρες, επικεφαλής του Συλλόγου παλαιστινίων κρατουμένων.

17 ΑΠΡΙΛΗ 2015

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Με την ευκαιρία της Ημέρας των Παλαιστίνιων Κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ, η ΕΕΔΔΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο λαό της Παλαιστίνης, ιδιαίτερα στους πολιτικούς κρατούμενους που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στις φυλακές του Ισραήλ, κάτω από άθλιες συνθήκες, πολλές φορές χωρίς δίκη κατά παράβαση κάθε νόμου δικαίου.

 

Για πάνω από 50 χρόνια, το 40% περίπου των Παλαιστινίων, που ζουν στις κατεχόμενες από το Ισραήλ παλαιστινιακές περιοχές, ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά, πολιτικοί ηγέτες, δημοσιογράφοι αλλά και αραβόφωνοι Παλαιστίνιοι κάτοικοι του Ισραήλ έχουν φυλακιστεί σε φυλακές του Ισραήλ για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά πάντοτε με σκληρά βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση. Κάθε χρόνο 500-700 παλαιστίνιοι ανήλικοι προσάγονται στα ισραηλινά στρατιωτικά δικαστήρια με μοναδική κατηγορία ότι πετούσαν πέτρες σε ισραηλινούς στρατιώτες. Οι δε κάτοικοι της Γάζας, που φυλακίζονται με τον ισραηλινό στρατιωτικό νόμο, έχουν ακόμα πιο περιορισμένη δυνατότητα προστασίας και μπορεί να κρατηθούν φυλακισμένοι για απεριόριστο χρονικό διάστημα χωρίς κατηγορία ή δίκη.

30 ΜΑΡΤΗ - ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ


 Από το 1976 μέχρι σήμερα ο παλαιστινιακός λαός γιορτάζει κάθε χρόνο στις 30 Μάρτη την «Ημέρα της Γης». Είναι ημέρα αφιερωμένη στον αγώνα και την αντίστασή του ενάντια στην επιθετική και επεκτατική ισραηλινή πολιτική. Ημέρα μνήμης και τιμής των νεκρών Παλαιστινίων που θυσιάστηκαν παλεύοντας για το δικαίωμά τους να ζουν ελεύθεροι σε μια πατρίδα ανεξάρτητη, δημοκρατική, κυρίαρχη, αδελφωμένοι με όλους τους λαούς της περιοχής τους.


Εμείς, τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), που συμμετέχουμε σήμερα, 30 Μάρτη 2015, στη χρονιάτικη Γενική μας Συνέλευση, καταδικάζουμε την επιθετικότητα του ισραηλινού στρατού ενάντια στον άμαχο παλαιστινιακό λαό στη Δυτική Όχθη, τους βίαιους βομβαρδισμούς και το συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των Παλαιστινίων, θα στεκόμαστε αλληλέγγυοι μαζί τους έως ότου δικαιωθούν και δεν θα σταματήσουμε να ενώνουμε τη φωνή μας με αυτές όλων των αντιιμπεριαλιστών της γης σε μια ασταμάτητη προσπάθεια να κατακτήσουν όλα όσα δικαιούνται για:

Αυτή τη χρονιά, ο παλαιστινιακός λαός χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη τη διεθνιστική αλληλεγγύη των ανθρώπων όλου του κόσμου. Κι αυτό γιατί, η φετινή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης τον βρίσκει σε ακόμα πιο δεινή θέση.

Για πάνω από 60 χρόνια βιώνει πολέμους, αρπαγή εδαφών του, επέκταση των ισραηλινών εποικισμών ακόμα και σε αναγνωρισμένα παλαιστινιακά εδάφη, αφαίρεση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του, τον επτάχρονο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, τη δημιουργία κράτους-παρωδία χωρισμένου σε δυο κομμάτια χωρίς καμιά επικοινωνία ανάμεσά τους.

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 73 - 81 από 108

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώΠρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη