PHP WARNING 
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη βιαιότητα των ισραηλινών αρχών
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη βιαιότητα των ισραηλινών αρχών ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης που για πάνω από 60 χρόνια αγωνίζεται για το αναφαίρετο δικαίωμά του σε μια πατρίδα δημοκρατική και κυρίαρχη. 

 

 

Στις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, απωθήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό με μάνικες ρήψης νερού γυναίκες από τα παλαιστινιακά εδάφη επειδή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του παλαιστινιακού υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων για συμπαράσταση στις παλαιστίνιες κρατούμενες στις ισραηλινές φυλακές. Οι 10.000 Παλαιστίνιες, που έχουν κατά καιρούς περάσει από τις φυλακές του Ισραήλ, υπόκεινται σε κάθε είδους βασανιστήρια και εξευτελισμούς. Λιγοστές είναι αυτές που τολμούν να μιλήσουν, πολύ περισσότερο να καταγγείλουν τις απάνθρωπες συνθήκες φυλάκισής τους φοβούμενες τον επικείμενο εξευτελισμό τους λόγω των αυστηρών ηθών που επικρατούν στους κόλπους της παλαιστινιακής κοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΕΔΥΕ – ΕΕΔΔΑ για τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 

Στα πλαίσια της απαίτησης για αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους-μέλους του ΟΗΕ, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, μέλη της ΕΕΔΔΑ και της ΕΕΔΥΕ πραγματοποίησαν την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011 κοινή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αμερικανική πρεσβεία για την άρνηση των ΗΠΑ να αποδεχθούν το σχετικό αίτημα του ΟΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα...
Πρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 

 
"ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ"

Είναι τα παιδιά της Κατεχόμενης Παλαιστίνης. Της Ιερουσαλήμ, της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη, της Γάζας. Τα παιδιά που κάτω από την ισραηλινή εισβολή έχουν στερηθεί και τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα:
- Τους έχουν αρπάξει τη γη, τους έχουν ανατινάξει τα σπίτια, τους έχουν βασανίσει τους γονείς.
- Τα περισσότερα ζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
- Στα χωριά τους ξεριζώνουν τα δέντρα, τους καταστρέφουν τη σοδειά, τους
στερούν ακόμα και το νερό.
- Δεν μπορούν να πάνε κανονικά στο σχολείο όπως τα άλλα παιδιά.
- Δεν μπορούν να παίξουν ξένοιαστα.

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Απόφαση των ισραηλινών αρχών απαγόρευσης εισόδου ακτιβιστών της διεθνούς καμπάνιας
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει την απόφαση των ισραηλινών αρχών να απαγορεύσει στη χώρα την είσοδο ακτιβιστών της διεθνούς καμπάνιας «Καλωσορίσατε στην Παλαιστίνη», οι οποίοι κρατούνται στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ ενώ πρόθεσή τους είναι η παραμονή τους στην αποκλεισμένη Γάζα για 15 μέρες.
Διαβάστε περισσότερα...
Μετά το δημοφήφισμα διχοτόμησης στο Σουδάν
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
Η ανακούφιση των Νοτιοσουδανών πολιτών, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποφάσισαν με δημοψήφισμα ότι είναι προτιμότερη η διχοτόμηση της χώρας τους σε νότιο και βόρειο τμήμα, προκειμένου να γλιτώσουν από τα δεινά του εμφύλιου πολέμου, φαίνεται να εξανεμίζεται πολύ γρήγορα.  

Από την επόμενη κιόλας μέρα συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό οι επιθέσεις μεταξύ βόρειων και νότιων με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες. Οι συγκρούσεις αυτές ανάμεσα σε Βορειοσουδανούς και Νοτιοσουδανούς στρατιώτες και νομάδες του νότου γίνονται με αιτία την πρόσβαση των κοπαδιών των τελευταίων στις πηγές νερού. Επειδή, όμως, όλες συμβαίνουν στην περιοχή του Αμπιέι ή γύρω από αυτήν, ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι το πρόσχημα αυτό είναι πλασματικό και ότι η πραγματική αιτία είναι η διαπάλη ανάμεσα σε βορρά και νότο για την προσάρτηση της πλούσιας αυτής περιοχής σε αποθέματα πετρελαίου, που παραμένει διαφιλονικούμενη μιας και, όλως περιέργως, έμεινε έξω από τις διαδικασίες του δημοψηφίσματος.
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 64 - 70 από 70
[ Πίσω ]
Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης - Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος