Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τα εγκλήματα που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), για άλλη μια φορά, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα εγκλήματα που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Παλαιστίνη, εγκλήματα που γίνονται κάθε μέρα και πιο βίαια.


Το τελευταίο διάστημα είδαμε τη βάρβαρη δολοφονία ενός παλαιστίνιου βρέφους και το βαρύ τραυματισμό τριών μελών της οικογένειάς του μετά από τον εμπρησμό του σπιτιού τους από ισραηλινούς έποικους σε χωριό της Δυτικής Όχθης και τον ισραηλινό πρωθυπουργό  να δηλώνει, με περίσσια θρασύτητα, τον «αποτροπιασμό» του. Την ίδια στιγμή εβραίοι εξτρεμιστές, με επικεφαλής τον ισραηλινό υπουργό Γεωργίας και την υποστήριξη δεκάδων ισραηλινών αστυνομικών, εισέβαλαν σε τέμενος. Είδαμε ισραηλινούς στρατιώτες να εφορμούν σε προσφυγικό καταυλισμό και να δολοφονούν 16χρονο Παλαιστίνιο με το σαθρό πρόσχημα ότι καταδίωκαν ακτιβιστές που θεωρήθηκαν ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες.  Γίναμε μάρτυρες της σύλληψης 100 παλαιστινίων γυναικών που μοναδικό τους «έγκλημα» υπήρξε η προστασία ιερού για τους μουσουλμάνους χώρου από εισβολή ακραίων εβραίων. Επίσης, τη δολοφονία ενός νεαρού Παλαιστίνιου στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας με μοναδική κατηγορία ότι πλησίασε το φράχτη ασφαλείας για να πετάξει πέτρες στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.  Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Διαβάστε περισσότερα...
15 Μάη 2015 – ΝΑΚΜΠΑ!

Η φετινή επέτειος της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής, δηλαδή, καταστροφής της Παλαιστίνης από την ισραηλινή επιθετική και επεκτατική πολιτική, βρίσκει τον παλαιστινιακό λαό ξανά σε τραγική κατάσταση.

Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ και ΕΕ για τη δημιουργία της Μεγάλης Μέσης Ανατολής χτίζονται αργά και σταθερά με εντάσεις, επιθέσεις, προσπάθειες διχοτομήσεων, σπορά διχονοιών, ανατροπές μη αρεστών κυβερνήσεων, δημιουργία νέων συμμαχιών, ακόμα και νέων μορφών τρομοκρατίας όπως αυτή των τζιχαντιστών, όλα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Διαβάστε περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) παραβρέθηκε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης και ο Δήμος Ηλιούπολης με την ευκαιρία της Ημέρας των Παλαιστινίων Κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ.

 

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Δημαρχείου της πόλης, χαιρέτισαν και ευχαρίστησαν τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που δείχνει πάντα στο λαό της Παλαιστίνης, ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, ο Ίσα Καράκε, υπουργός για θέματα παλαιστινίων κρατουμένων και ο Καντούρα Φάρες, επικεφαλής του Συλλόγου παλαιστινίων κρατουμένων.

Διαβάστε περισσότερα...
17 Απρίλη 2015: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

17 ΑΠΡΙΛΗ 2015

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Με την ευκαιρία της Ημέρας των Παλαιστίνιων Κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ, η ΕΕΔΔΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο λαό της Παλαιστίνης, ιδιαίτερα στους πολιτικούς κρατούμενους που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στις φυλακές του Ισραήλ, κάτω από άθλιες συνθήκες, πολλές φορές χωρίς δίκη κατά παράβαση κάθε νόμου δικαίου.

 

Για πάνω από 50 χρόνια, το 40% περίπου των Παλαιστινίων, που ζουν στις κατεχόμενες από το Ισραήλ παλαιστινιακές περιοχές, ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά, πολιτικοί ηγέτες, δημοσιογράφοι αλλά και αραβόφωνοι Παλαιστίνιοι κάτοικοι του Ισραήλ έχουν φυλακιστεί σε φυλακές του Ισραήλ για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά πάντοτε με σκληρά βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση. Κάθε χρόνο 500-700 παλαιστίνιοι ανήλικοι προσάγονται στα ισραηλινά στρατιωτικά δικαστήρια με μοναδική κατηγορία ότι πετούσαν πέτρες σε ισραηλινούς στρατιώτες. Οι δε κάτοικοι της Γάζας, που φυλακίζονται με τον ισραηλινό στρατιωτικό νόμο, έχουν ακόμα πιο περιορισμένη δυνατότητα προστασίας και μπορεί να κρατηθούν φυλακισμένοι για απεριόριστο χρονικό διάστημα χωρίς κατηγορία ή δίκη.

Διαβάστε περισσότερα...
30 ΜΑΡΤΗ - ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

30 ΜΑΡΤΗ - ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ


 Από το 1976 μέχρι σήμερα ο παλαιστινιακός λαός γιορτάζει κάθε χρόνο στις 30 Μάρτη την «Ημέρα της Γης». Είναι ημέρα αφιερωμένη στον αγώνα και την αντίστασή του ενάντια στην επιθετική και επεκτατική ισραηλινή πολιτική. Ημέρα μνήμης και τιμής των νεκρών Παλαιστινίων που θυσιάστηκαν παλεύοντας για το δικαίωμά τους να ζουν ελεύθεροι σε μια πατρίδα ανεξάρτητη, δημοκρατική, κυρίαρχη, αδελφωμένοι με όλους τους λαούς της περιοχής τους.


Εμείς, τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), που συμμετέχουμε σήμερα, 30 Μάρτη 2015, στη χρονιάτικη Γενική μας Συνέλευση, καταδικάζουμε την επιθετικότητα του ισραηλινού στρατού ενάντια στον άμαχο παλαιστινιακό λαό στη Δυτική Όχθη, τους βίαιους βομβαρδισμούς και το συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των Παλαιστινίων, θα στεκόμαστε αλληλέγγυοι μαζί τους έως ότου δικαιωθούν και δεν θα σταματήσουμε να ενώνουμε τη φωνή μας με αυτές όλων των αντιιμπεριαλιστών της γης σε μια ασταμάτητη προσπάθεια να κατακτήσουν όλα όσα δικαιούνται για:

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 64 - 72 από 101

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώΠρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη