Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αθήνα, 4 Μάρτη 2016

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η   Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σας καλούν στην εκδήλωση αλληλεγγύης για το λαό της Παλαιστίνης, με θέμα «Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το δράμα του παλαιστινιακού λαού».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 15 Μάρτη 2016 στις 7 μ.μ.,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής, 3ης Σεπτεμβρίου 110 (δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ της πλατείας Βικτωρίας).

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία, βαδίζοντας στα ίδια χνάρια με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζει να αναβαθμίζει την πολύπλευρη συνεργασία της χώρας μας με την ισραηλινή κυβέρνηση. Με αυτό τον τρόπο αντιπαραθέτει τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων στα συμφέροντα των λαών της περιοχής και, ιδιαίτερα, στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη λύση του Παλαιστινιακού προβλήματος με τη «δημιουργία δύο κρατών που θα συμβιώνουν ειρηνικά και με ασφάλεια» διόλου δεν αθωώνουν ούτε τον ίδιο ούτε την κυβέρνησή του.  Η υπογραφή σειράς συμφωνιών με το Ισραήλ, που ήρθε σαν επιστέγασμα των δύο, μέσα σε δύο μήνες, επισκέψεων  πολυμελών αντιπροσωπειών της ελληνικής κυβέρνησης δυναμιτίζει με τον πιο προκλητικό τρόπο τις ίδιες του τις δηλώσεις. Η όλο και βαθύτερη εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς καθιστούν στα μάτια του λαού μας τον έλληνα πρωθυπουργό κύριο υπεύθυνο για την υπονόμευση της ειρήνης στην περιοχή γενικότερα.  

 

Εδώ και χρόνια, οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν, σταδιακά και σταθερά, την υλοποίηση των σχεδίων τους για τη Μεγάλη Μέση Ανατολή, όπου πολύτιμος σύμμαχος έχει ανακηρυχτεί το κράτος του Ισραήλ και όπου, ως εκ τούτου, δεν χωρούν συναισθηματισμοί για το μέλλον των Παλαιστινίων. Παρόμοια σχέδια έχουν εκπονηθεί και για άλλες περιοχές και όλοι γίναμε μάρτυρες του αποτελέσματος. Πάντα χαμένοι οι λαοί και πάντα κερδισμένα τα μονοπώλια με την ποικιλόμορφη βοήθεια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.


Την περσινή χρονιά η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη σαν μέλος, έστω και χωρίς δικαίωμα ψήφου, πυροδότησε την ισραηλινή μανία, οπότε και ξεκίνησαν πολύνεκρες επιθέσεις, καταπάτηση κατοχυρωμένων παλαιστινιακών εδαφών, επέκταση των ισραηλινών εποικισμών.

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αλληλεγγύης «Μαχητικά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης» που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), το απόγευμα της Τετάρτης 4 Νοέμβρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο για την Παλαιστίνη, ενώ στη συνέχεια χαιρέτισε ο Παλαιστίνιος πρέσβης Μarwan Emile Tubassi και απαγγέλθηκαν ποιήματα Παλαιστινίων ποιητών. 

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 64 - 72 από 108

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώΠρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη