Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ. 4 - 13 Νοέμβρη 2014.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στα πλαίσια της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ελληνικού λαού σχετικά με τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη, ειδικότερα στην αποκλεισμένη από το Ισραήλ Λωρίδα της Γάζας και με σύνθημα «Τα παιδιά της Παλαιστίνης διεκδικούν το μέλλον που ονειρεύονται» προγραμματίζει, σε συνεργασία με Επιτροπές Ειρήνης, Ενώσεις Γονέων και Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, σειρά εκδηλώσεων με ομιλητή τον ΄Ακελ Τακάζ, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης και συντονιστή Μέσης Ανατολής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, όπως παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα...
Αφίσα: Τα παιδιά της Παλαιστίνης διεκδικούν το μέλλον που ονειρεύονται
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Τα παιδιά της Παλαιστίνης διεκδικούν το μέλλον που ονειρεύονται

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με σύνθημα «Τα παιδιά της Παλαιστίνης διεκδικούν το μέλλον που ονειρεύονται», η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) συνεχίζει την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ελληνικού λαού σχετικά με τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη, ειδικότερα στην αποκλεισμένη από το Ισραήλ Λωρίδα της Γάζας.  

Στόχος της καμπάνιας είναι η συγκέντρωση χρημάτων και αποστολή τους στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, στη Βόρεια Γάζα, για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ανακούφιση των παιδιών του καταυλισμού από τις συνέπειες του συνεχιζόμενου αποκλεισμού, των πρόσφατων βομβαρδισμών και των συνεχών επιθέσεων του ισραηλινού στρατού, με πλήρη κάλυψη από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα...
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΚΥΡΙΑΡΧΗ, ΕΙΡΗΝΙΚΗ,

ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ,

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
 

Η πρόσφατη ισραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας, που κράτησε 52 ημέρες,  κόστισε τη ζωή σε 2.133 Παλαιστίνιους, στην πλειοψηφία τους άμαχους, κυρίως παιδιά, και άφησε πίσω της 11.000 τραυματίες, 600 χιλιάδες άστεγους και εκτοπισμένους, δηλαδή το 1/3 του πληθυσμού. Οι βομβαρδισμοί άφησαν πίσω τους κατεστραμμένα σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά και εκκλησίες. Οι κάτοικοι της Γάζας, που υποφέρουν ακόμα από την έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και από την καταστροφή του αποχετευτικού δικτύου, προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές τους και να βρουν τρόπους να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Διαβάστε περισσότερα...
ΨΗΦΙΣΜΑ από την εκδήλωσης αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στις 3 Σεπτέμβρη για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη.

Την εισήγηση έκανε ο Άκελ Τακάζ, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης Παλαιστίνης, που αναφέρθηκε στα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, στο ρόλο των ιμπεριαλιστών και στον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από την πλευρά των παρευρισκόμενων, καθώς και συζήτηση για τη δράση αλληλεγγύης που θα πρέπει να αναλάβει η ΕΕΔΔΑ για την Παλαιστίνη, αφού το παλαιστινιακό πρόβλημα είναι κύρια πρόβλημα κατοχής.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι ενέκριναν ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης που επιδόθηκε στον Άκελ Τακάζ.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 55 - 63 από 85

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώΠρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη