PHP WARNING 
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
15 Μάη Νάκμπα
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
Η επέτειος της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής δηλαδή καταστροφής της Παλαιστίνης, που κάθε χρόνο τιμάται από όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, αυτή τη χρονιά έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Φέτος δεν είναι μόνο η Παλαιστίνη που υποφέρει από την ισραηλινή επιθετικότητα, που έγινε ακόμα πιο βάρβαρη εξαιτίας της απόφασης του ΟΗΕ να την αναγνωρίσει σαν μια οντότητα με δική της φωνή.

Είναι και ο δοκιμαζόμενος συριακός λαός που, μετά τον πολύμηνο αιματηρό εμφύλιο, βίωσε και αυτός τι σημαίνει ισραηλινή επιθετικότητα.
 Οι λαοί της περιοχής δεν έχουν δικαίωμα πια να επαναπαύονται και να αδιαφορούν. Αντίθετα, οφείλουν καθημερινά να επαγρυπνούν γιατί η ειρήνη στη Μέση Ανατολή βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Γιατί μια πολεμική ανάφλεξη δεν θα επηρεάσει μόνο τους λαούς αυτών των χωρών αλλά ολόκληρης της περιοχής με απροσμέτρητες και απρόβλεπτες επιπτώσεις.
Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε βάρος της Συρίας
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)  καταγγέλλει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε βάρος της Συρίας την Παρασκευή και το Σάββατο, 4 και 5 Μάη.

Πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μπαίνουν σε εφαρμογή τα σχέδια των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ για να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους στους λαούς της περιοχής και να καταληστέψουν τους ενεργειακούς πόρους τους. Σπέρνουν το θάνατο και την καταστροφή για να τρομοκρατήσουν τους λαούς. Συνεργούς έχουν τις αστικές τάξεις και αραβικών χωρών που αποτελούν το δεξί χέρι των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. 

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Νέα επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στην Παλαιστίνη
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα τη νέα επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στην Παλαιστίνη. 

Συγκεκριμένα, χθες το ξημέρωμα, ο ισραηλινός στρατός έκανε έφοδο στη Ραμάλα σε τρεις παλαιστινιακές οργανώσεις, στην «Οργάνωση για την Υπεράσπιση των Φυλακισμένων του Ανταμίρ και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην «Ένωση Παλαιστινίων Γυναικών» και στο «Δίκτυο Παλαιστινιακών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» και, αφού κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους και βιντεοκάμερες, σκόρπισαν τριγύρω το περιεχόμενο των φακέλων.
 

Η νέα αυτή επίθεση στη Δυτική Όχθη, περιοχή υπό πλήρη παλαιστινιακό έλεγχο, έλαβε χώρα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την Παλαιστινιακή Αρχή, όπως ορίζει σχετική συμφωνία. Είναι, δε, η τελευταία από τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις που εξαπολύει το Ισραήλ στην περιοχή εδώ και δυο βδομάδες μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος σαν ανεξάρτητος συνομιλητής. Σαν απάντηση, το Ισραήλ ανακοίνωσε την ανέγερση 3.000 νέων κατοικιών, με στόχο να αποκόψει κάθε πρόσβαση των Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ.
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 

Με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό – Όχι στο νέο έγκλημα Ισραήλ-ΗΠΑ-ΕΕ – Δράση ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα που ετοιμάζεται στην περιοχή», φορείς του λαϊκού, αντιιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος, όπως ΕΕΔΥΕ-ΕΕΔΔΑ-ΟΓΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ, καθώς και εκπρόσωποι της παλαιστινιακής παροικίας στην Αθήνα,  πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία διαμαρτυρόμενοι για τους πρόσφατους βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας, που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 160 ανθρώπους, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιών, αλλά και τη συνεχιζόμενη εγκληματική πολιτική του Ισραήλ σε βάρος ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και άλλα κράτη της περιοχής, που στηρίζουν πολύπλευρα τα εγκλήματα του Ισραήλ και καταδίκασαν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα που υπογράφουν στρατιωτικές και άλλες συνεργασίες με το Ισραήλ. Κατήγγειλαν, τέλος, τις επεμβάσεις που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές  ενάντια στους λαούς της Συρίας και του Ιράν με πρόσχημα υπαρκτά και αντικειμενικά προβλήματα. 

Διαβάστε περισσότερα...
ΤΕΤΑΡΤΗ 28.11.ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
 ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ  
ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 28.11., ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ  
  • Για να διαμαρτυρηθούμε για την πολιτική του Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, για τους πρόσφατους βομβαρδισμούς της Γάζας με τις δεκάδες νεκρούς, τη στήριξή του από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να καταδικάσουμε ακόμα μια φορά την απαράδεκτη στρατιωτική συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης,   
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 55 - 63 από 70
[ Πίσω ]
Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης - Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος