Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μετά το δημοφήφισμα διχοτόμησης στο Σουδάν
Η ανακούφιση των Νοτιοσουδανών πολιτών, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποφάσισαν με δημοψήφισμα ότι είναι προτιμότερη η διχοτόμηση της χώρας τους σε νότιο και βόρειο τμήμα, προκειμένου να γλιτώσουν από τα δεινά του εμφύλιου πολέμου, φαίνεται να εξανεμίζεται πολύ γρήγορα.  

Από την επόμενη κιόλας μέρα συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό οι επιθέσεις μεταξύ βόρειων και νότιων με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες. Οι συγκρούσεις αυτές ανάμεσα σε Βορειοσουδανούς και Νοτιοσουδανούς στρατιώτες και νομάδες του νότου γίνονται με αιτία την πρόσβαση των κοπαδιών των τελευταίων στις πηγές νερού. Επειδή, όμως, όλες συμβαίνουν στην περιοχή του Αμπιέι ή γύρω από αυτήν, ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι το πρόσχημα αυτό είναι πλασματικό και ότι η πραγματική αιτία είναι η διαπάλη ανάμεσα σε βορρά και νότο για την προσάρτηση της πλούσιας αυτής περιοχής σε αποθέματα πετρελαίου, που παραμένει διαφιλονικούμενη μιας και, όλως περιέργως, έμεινε έξω από τις διαδικασίες του δημοψηφίσματος.
Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Επέμβαση στη Λιβύη
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη νέα επέμβαση των Γάλλων και Βρετανών ιμπεριαλιστών, αυτή τη φορά στη Λιβύη με το πρόσχημα ότι τους κάλεσαν σε βοήθεια οι αντιμαχόμενοι τον Καντάφι Λίβυοι.  

Οποιαδήποτε επέμβαση, με όποιο πρόσχημα κι αν αυτή γίνεται, είναι μια ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας ανεξάρτητης και κυρίαρχης, ο λαός της οποίας έχει το δικαίωμα να δώσει ο ίδιος τη λύση της επιλογής του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πολύ περισσότερο όταν αυτή η επέμβαση έχει θύματα αθώους άμαχους που, εκ των υστέρων, θα θεωρηθούν «παράπλευρες απώλειες στη μάχη για τη δημοκρατία».
Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Ενδεχόμενη επέμβαση στη Λιβύη
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, καθώς και την πρόταση του ΟΗΕ για ενδεχόμενη επέμβαση στη Λιβύη σαν άκρως υποκριτική και επικίνδυνη.  

Υποκριτική επειδή, για χρόνια ολόκληρα, με εμπορικές και άλλες συναλλαγές όλοι  τους συντηρούσαν το «καθεστώς Καντάφι» που, ξαφνικά, «ανακάλυψαν» ότι είναι καταπιεστικό και αντιδημοκρατικό.
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 55 - 57 από 57

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώΠρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη