Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Δελτίο τύπου-καταγγελία της ΕΕΔΥΕ και ΕΕΔΔΑ για την αρπαγή γης από την κυβέρνηση του Ισραήλ

Δελτίο τύπου-καταγγελία

Αθήνα, 17 Μάρτη 2016

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η   Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλουν και καταδικάζουν τη νέα αρπαγή γης – κατάσχεση 235 εκταρίων – από την κυβέρνηση του ΙΣΡΑΗΛ για τη δημιουργία τουριστικών και εμπορικών συγκροτημάτων. 

 

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της σχετικής απόφασης της ισραηλινής κυβέρνησης και την καταδίκη της από την ελληνική κυβέρνηση σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

Κάτω τα χέρια από τη γη της Παλαιστίνης !

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Εκδήλωση αλληλεγγύης με θέμα «Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το δράμα του παλαιστινιακού λαού», που διοργάνωσαν η ΕΕΔΔΑ και η ΕΕΔΥΕ πραγματοποιήθηκε στις 15 του Μάρτη 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής, στην Πλατεία Βικτωρίας. Ομιλητές ήταν ο Πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, και ο Πρέσβης επί τιμή και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, Θέμος Στοφορόπουλος. 

 


Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο που παραχώρησε η Πρεσβεία της Παλαιστίνης, ένα οδοιπορικό  στις ταλαιπωρίες που πέρασε και περνάει ο παλαιστινιακός λαός. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρέσβης της Παλαιστίνης που έκανε μια ανασκόπηση στην ιστορία του παλαιστινιακού προβλήματος και στα σοβαρά γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα καθημερινά. Ο Θέμος Στοφορόπουλος στην ομιλία του εξήγησε πώς δημιουργήθηκε το παλαιστινιακό και πώς φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση.


Στο τέλος της εκδήλωσης διαβάστηκε το παρακάτω Ψήφισμα, που οι παραβρισκόμενοι δέχτηκαν με χειροκροτήματα.

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε εκδήλωση αληλεγγύης με το λαό της Παλαιστίνης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αθήνα, 4 Μάρτη 2016

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η   Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σας καλούν στην εκδήλωση αλληλεγγύης για το λαό της Παλαιστίνης, με θέμα «Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το δράμα του παλαιστινιακού λαού».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 15 Μάρτη 2016 στις 7 μ.μ.,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής, 3ης Σεπτεμβρίου 110 (δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ της πλατείας Βικτωρίας).

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την συνεργασία με την ισραηλινή κυβέρνηση

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία, βαδίζοντας στα ίδια χνάρια με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζει να αναβαθμίζει την πολύπλευρη συνεργασία της χώρας μας με την ισραηλινή κυβέρνηση. Με αυτό τον τρόπο αντιπαραθέτει τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων στα συμφέροντα των λαών της περιοχής και, ιδιαίτερα, στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη λύση του Παλαιστινιακού προβλήματος με τη «δημιουργία δύο κρατών που θα συμβιώνουν ειρηνικά και με ασφάλεια» διόλου δεν αθωώνουν ούτε τον ίδιο ούτε την κυβέρνησή του.  Η υπογραφή σειράς συμφωνιών με το Ισραήλ, που ήρθε σαν επιστέγασμα των δύο, μέσα σε δύο μήνες, επισκέψεων  πολυμελών αντιπροσωπειών της ελληνικής κυβέρνησης δυναμιτίζει με τον πιο προκλητικό τρόπο τις ίδιες του τις δηλώσεις. Η όλο και βαθύτερη εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς καθιστούν στα μάτια του λαού μας τον έλληνα πρωθυπουργό κύριο υπεύθυνο για την υπονόμευση της ειρήνης στην περιοχή γενικότερα.  

Διαβάστε περισσότερα...
29 Νοέμβρη 2015. Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης
 

Εδώ και χρόνια, οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν, σταδιακά και σταθερά, την υλοποίηση των σχεδίων τους για τη Μεγάλη Μέση Ανατολή, όπου πολύτιμος σύμμαχος έχει ανακηρυχτεί το κράτος του Ισραήλ και όπου, ως εκ τούτου, δεν χωρούν συναισθηματισμοί για το μέλλον των Παλαιστινίων. Παρόμοια σχέδια έχουν εκπονηθεί και για άλλες περιοχές και όλοι γίναμε μάρτυρες του αποτελέσματος. Πάντα χαμένοι οι λαοί και πάντα κερδισμένα τα μονοπώλια με την ποικιλόμορφη βοήθεια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.


Την περσινή χρονιά η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη σαν μέλος, έστω και χωρίς δικαίωμα ψήφου, πυροδότησε την ισραηλινή μανία, οπότε και ξεκίνησαν πολύνεκρες επιθέσεις, καταπάτηση κατοχυρωμένων παλαιστινιακών εδαφών, επέκταση των ισραηλινών εποικισμών.

 

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 55 - 63 από 101

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώΠρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη