Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Εκδήλωση στις 4 Νοέμβρη 2015: «ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΓΙΑ TO ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14 Οκτώβρη 2015

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ (ΕΕΔΥΕ) και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ) διοργανώνουμε εκδήλωση συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη σφαγή του ηρωικού λαού της ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ από το κράτος – δολοφόνο του ΙΣΡΑΗΛ και τους Ευρω-ΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστές.

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των συνεχιζόμενων εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τα συνεχιζόμενα εγκλήματα ισραηλινών εποίκων και δυνάμεων κατοχής, καθώς και την απόφαση των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας να καταστείλουν τις διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις οργισμένων Παλαιστινίων. Το Ισραήλ ενισχύει τις δυνάμεις του κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, τη στιγμή που η Γάζα, η Δυτική Όχθη και η Ανατολική Ιερουσαλήμ έχουν μετατραπεί σε καζάνι που βράζει εξαιτίας της βίας των Ισραηλινών ενάντια στους Παλαιστίνιους. 

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τα εγκλήματα που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), για άλλη μια φορά, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα εγκλήματα που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Παλαιστίνη, εγκλήματα που γίνονται κάθε μέρα και πιο βίαια.


Το τελευταίο διάστημα είδαμε τη βάρβαρη δολοφονία ενός παλαιστίνιου βρέφους και το βαρύ τραυματισμό τριών μελών της οικογένειάς του μετά από τον εμπρησμό του σπιτιού τους από ισραηλινούς έποικους σε χωριό της Δυτικής Όχθης και τον ισραηλινό πρωθυπουργό  να δηλώνει, με περίσσια θρασύτητα, τον «αποτροπιασμό» του. Την ίδια στιγμή εβραίοι εξτρεμιστές, με επικεφαλής τον ισραηλινό υπουργό Γεωργίας και την υποστήριξη δεκάδων ισραηλινών αστυνομικών, εισέβαλαν σε τέμενος. Είδαμε ισραηλινούς στρατιώτες να εφορμούν σε προσφυγικό καταυλισμό και να δολοφονούν 16χρονο Παλαιστίνιο με το σαθρό πρόσχημα ότι καταδίωκαν ακτιβιστές που θεωρήθηκαν ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες.  Γίναμε μάρτυρες της σύλληψης 100 παλαιστινίων γυναικών που μοναδικό τους «έγκλημα» υπήρξε η προστασία ιερού για τους μουσουλμάνους χώρου από εισβολή ακραίων εβραίων. Επίσης, τη δολοφονία ενός νεαρού Παλαιστίνιου στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας με μοναδική κατηγορία ότι πλησίασε το φράχτη ασφαλείας για να πετάξει πέτρες στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.  Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Διαβάστε περισσότερα...
15 Μάη 2015 – ΝΑΚΜΠΑ!

Η φετινή επέτειος της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής, δηλαδή, καταστροφής της Παλαιστίνης από την ισραηλινή επιθετική και επεκτατική πολιτική, βρίσκει τον παλαιστινιακό λαό ξανά σε τραγική κατάσταση.

Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ και ΕΕ για τη δημιουργία της Μεγάλης Μέσης Ανατολής χτίζονται αργά και σταθερά με εντάσεις, επιθέσεις, προσπάθειες διχοτομήσεων, σπορά διχονοιών, ανατροπές μη αρεστών κυβερνήσεων, δημιουργία νέων συμμαχιών, ακόμα και νέων μορφών τρομοκρατίας όπως αυτή των τζιχαντιστών, όλα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Διαβάστε περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) παραβρέθηκε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης και ο Δήμος Ηλιούπολης με την ευκαιρία της Ημέρας των Παλαιστινίων Κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ.

 

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Δημαρχείου της πόλης, χαιρέτισαν και ευχαρίστησαν τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που δείχνει πάντα στο λαό της Παλαιστίνης, ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, ο Ίσα Καράκε, υπουργός για θέματα παλαιστινίων κρατουμένων και ο Καντούρα Φάρες, επικεφαλής του Συλλόγου παλαιστινίων κρατουμένων.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 46 - 54 από 85

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώΠρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη