Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΚΥΡΙΑΡΧΗ, ΕΙΡΗΝΙΚΗ,

ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ,

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
 

Η πρόσφατη ισραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας, που κράτησε 52 ημέρες,  κόστισε τη ζωή σε 2.133 Παλαιστίνιους, στην πλειοψηφία τους άμαχους, κυρίως παιδιά, και άφησε πίσω της 11.000 τραυματίες, 600 χιλιάδες άστεγους και εκτοπισμένους, δηλαδή το 1/3 του πληθυσμού. Οι βομβαρδισμοί άφησαν πίσω τους κατεστραμμένα σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά και εκκλησίες. Οι κάτοικοι της Γάζας, που υποφέρουν ακόμα από την έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και από την καταστροφή του αποχετευτικού δικτύου, προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές τους και να βρουν τρόπους να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Διαβάστε περισσότερα...
ΨΗΦΙΣΜΑ από την εκδήλωσης αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στις 3 Σεπτέμβρη για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη.

Την εισήγηση έκανε ο Άκελ Τακάζ, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης Παλαιστίνης, που αναφέρθηκε στα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, στο ρόλο των ιμπεριαλιστών και στον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από την πλευρά των παρευρισκόμενων, καθώς και συζήτηση για τη δράση αλληλεγγύης που θα πρέπει να αναλάβει η ΕΕΔΔΑ για την Παλαιστίνη, αφού το παλαιστινιακό πρόβλημα είναι κύρια πρόβλημα κατοχής.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι ενέκριναν ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης που επιδόθηκε στον Άκελ Τακάζ.

Διαβάστε περισσότερα...
Πρόσκληση σε εκδήλωση: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σας προσκαλεί την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014 στις 7.30μ.μ. στα γραφεία της, Ηπείρου 5-5ος όροφος (απέναντι απο το Μουσείο), σε εκδήλωση για την Παλαιστίνη.

Διαβάστε περισσότερα...
Τιμή στα θύματα της ισραηλινής βαρβαρότητας

Στις 29 Ιούλη, η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα πραγματοποίησε μνημόσυνο για τα θύματα της συνεχιζόμενης επίθεσης της κυβέρνησης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την ΕΕΔΔΑ τα θύματα τίμησαν η Πρόεδρός της και η Γενική Γραμματέας, που συνομίλησαν με τον Πρέσβη και τους άλλους αξιωματούχους, υπέγραψαν στο βιβλίο που είχε ανοιχτεί και παρέδωσαν ανάλογο κείμενο.

Παραθέτουμε το κείμενο που παραδόθηκε. 

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Iσραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας
 

Η ΕΕΔΔΑ καταδικάζει τη συνεχιζόμενη προκλητική ισραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας, με βομβαρδισμούς και χερσαίες δυνάμεις και με δικαιολογία τις ρίψεις ρουκετών από τη Χαμάς. Εκατοντάδες είναι οι νεκροί, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά.

 

Όλοι, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ο ΟΗΕ αλλά και αραβικές κυβερνήσεις, κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ζητώντας ψυχραιμία και από τις δυο πλευρές, ή ακόμα χειρότερα δικαιολογούν τη νέα ισραηλινή επιθετικότητα χωρίς να παίρνουν απολύτως κανένα μέτρο για να σταματήσουν το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού, τους συνεχιζόμενους εποικισμούς και την καταπάτηση κάθε αυτονομίας της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας. Αυτονομία που οι ίδιοι οι Ισραηλινοί συναποφάσισαν και συνυπέγραψαν με την Παλαιστινιακή Αρχή.

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 46 - 54 από 73

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώΠρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη