Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 68 χρόνια από την καταστροφή (Νάκμπα) των Παλαιστινίων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 68 χρόνια από την καταστροφή (Νάκμπα) των Παλαιστινίων. Ο αγώνας συνεχίζεται για ανεξάρτητο κράτος και τερματισμό της κατοχής

 

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σας καλούν στην εκδήλωση αλληλεγγύης με το λαό της Παλαιστίνης την Τρίτη, 31 Μάη 2016, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Βερανζέρου 1, Πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος.  

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΕΕΔΔΑ για την αρπαγή γης από την κυβέρνηση του Ισραήλ

Την Τετάρτη η ισραηλινή κυβέρνηση προχώρησε στη μεγαλύτερη από τον Αύγουστο του 2014 κατάσχεση 235 εκταρίων παλαιστινιακών εδαφών στα κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης. Στόχος, σύμφωνα με τα σχέδια του ισραηλινού πρωθυπουργού, να δημιουργηθούν τουριστικά και εμπορικά συγκροτήματα. Το πραγματικό γεγονός της επέκτασης των εποικισμών, όμως, παραμένει εμφανές.

 

Η νέα αυτή ισραηλινή πρόκληση υποχρέωσε ακόμα και το γερμανό εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών να διαμαρτυρηθεί ζητώντας την άμεση ανάκληση της κατάσχεσης. Ο γάλλος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών την ονόμασε «παραβίαση του διεθνούς δικαίου». Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε, επίσης, την ανάκληση της ενέργειας αυτής.

Διαβάστε περισσότερα...
Δελτίο τύπου-καταγγελία της ΕΕΔΥΕ και ΕΕΔΔΑ για την αρπαγή γης από την κυβέρνηση του Ισραήλ

Δελτίο τύπου-καταγγελία

Αθήνα, 17 Μάρτη 2016

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η   Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλουν και καταδικάζουν τη νέα αρπαγή γης – κατάσχεση 235 εκταρίων – από την κυβέρνηση του ΙΣΡΑΗΛ για τη δημιουργία τουριστικών και εμπορικών συγκροτημάτων. 

 

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της σχετικής απόφασης της ισραηλινής κυβέρνησης και την καταδίκη της από την ελληνική κυβέρνηση σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

Κάτω τα χέρια από τη γη της Παλαιστίνης !

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Εκδήλωση αλληλεγγύης με θέμα «Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το δράμα του παλαιστινιακού λαού», που διοργάνωσαν η ΕΕΔΔΑ και η ΕΕΔΥΕ πραγματοποιήθηκε στις 15 του Μάρτη 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής, στην Πλατεία Βικτωρίας. Ομιλητές ήταν ο Πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, και ο Πρέσβης επί τιμή και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, Θέμος Στοφορόπουλος. 

 


Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο που παραχώρησε η Πρεσβεία της Παλαιστίνης, ένα οδοιπορικό  στις ταλαιπωρίες που πέρασε και περνάει ο παλαιστινιακός λαός. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρέσβης της Παλαιστίνης που έκανε μια ανασκόπηση στην ιστορία του παλαιστινιακού προβλήματος και στα σοβαρά γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα καθημερινά. Ο Θέμος Στοφορόπουλος στην ομιλία του εξήγησε πώς δημιουργήθηκε το παλαιστινιακό και πώς φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση.


Στο τέλος της εκδήλωσης διαβάστηκε το παρακάτω Ψήφισμα, που οι παραβρισκόμενοι δέχτηκαν με χειροκροτήματα.

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε εκδήλωση αληλεγγύης με το λαό της Παλαιστίνης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αθήνα, 4 Μάρτη 2016

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η   Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σας καλούν στην εκδήλωση αλληλεγγύης για το λαό της Παλαιστίνης, με θέμα «Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το δράμα του παλαιστινιακού λαού».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 15 Μάρτη 2016 στις 7 μ.μ.,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής, 3ης Σεπτεμβρίου 110 (δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ της πλατείας Βικτωρίας).

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 37 - 45 από 85

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώΠρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη