PHP WARNING 
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 

Στις 17 Απρίλη ο παλαιστινιακός λαός τιμά τους χιλιάδες φυλακισμένους αγωνιστές του, ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά και εφήβους. Από αυτούς, άλλοι είναι φυλακισμένοι για πολλά χρόνια περιμένοντας τη δίκη τους που δεν έρχεται ποτέ, άλλοι προφυλακισμένοι χωρίς κατηγορία και άλλοι στην απομόνωση. Όλοι, όμως, χωρίς κανένα δικαίωμα, ακόμα και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με αποτέλεσμα η ζωή 700 φυλακισμένων να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

 

Η φετινή επέτειος βρίσκει τους παλαιστίνιους φυλακισμένους σε απεργία πείνας, αποφασισμένους να μη σταματήσουν αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μέσα στις ισραηλινές φυλακές καθώς και για την απελευθέρωση όλων εκείνων που η ζωή τους κινδυνεύει.

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Να σταματήσει το αιματοκύλισμα στη Συρία
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον σκληρά δοκιμαζόμενο συριακό λαό και καλεί τον ελληνικό λαό να διατρανώσει με κάθε τρόπο τη θέλησή του να σταματήσει το αιματοκύλισμα στη Συρία και στην περιοχή.

 

Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την προώθηση των γεωστρατηγικών τους επιδιώξεων τόσο στη Συρία όσο και στην περιοχή ευρύτερα, η σπουδή με την οποία ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ κατέδειξαν τον Σύρο Πρόεδρο ως τον υπεύθυνο για τη ρίψη χημικών στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, και κυρίως η πρόσφατη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, αλλά και οι πολεμικές προετοιμασίες τους ενάντια στη Συρία δεν μπορεί παρά να δημιουργούν ανησυχία για το μέλλον της ειρήνης και να απαιτούν την επαγρύπνηση των λαών της περιοχής. 

Διαβάστε περισσότερα...
Για την Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 

Για την Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης

Και η φετινή επέτειος της Ημέρας της Παλαιστινιακής Γης γιορτάζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για τον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος εξακολουθεί να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος ακόμα και στις ειρηνικές διαδηλώσεις του. Το Ισραήλ συνεχίζει την ίδια επιθετική πολιτική, η Λωρίδα της Γάζας παραμένει αποκλεισμένη και οι εβραϊκοί εποικισμοί μέρα με τη μέρα αυξάνονται αλματωδώς, ακόμα και μέσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με την ευκαιρία της επετείου αυτής, εκφράζει για ακόμα μια φορά την αμέριστη στήριξή της στον εξηντάχρονο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 68 χρόνια από την καταστροφή (Νάκμπα) των Παλαιστινίων
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 68 χρόνια από την καταστροφή (Νάκμπα) των Παλαιστινίων. Ο αγώνας συνεχίζεται για ανεξάρτητο κράτος και τερματισμό της κατοχής

 

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σας καλούν στην εκδήλωση αλληλεγγύης με το λαό της Παλαιστίνης την Τρίτη, 31 Μάη 2016, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Βερανζέρου 1, Πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος.  

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΕΕΔΔΑ για την αρπαγή γης από την κυβέρνηση του Ισραήλ
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 

Την Τετάρτη η ισραηλινή κυβέρνηση προχώρησε στη μεγαλύτερη από τον Αύγουστο του 2014 κατάσχεση 235 εκταρίων παλαιστινιακών εδαφών στα κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης. Στόχος, σύμφωνα με τα σχέδια του ισραηλινού πρωθυπουργού, να δημιουργηθούν τουριστικά και εμπορικά συγκροτήματα. Το πραγματικό γεγονός της επέκτασης των εποικισμών, όμως, παραμένει εμφανές.

 

Η νέα αυτή ισραηλινή πρόκληση υποχρέωσε ακόμα και το γερμανό εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών να διαμαρτυρηθεί ζητώντας την άμεση ανάκληση της κατάσχεσης. Ο γάλλος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών την ονόμασε «παραβίαση του διεθνούς δικαίου». Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε, επίσης, την ανάκληση της ενέργειας αυτής.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 27 από 70
[ Πίσω ]
Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης - Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος