Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Να σταματήσει το αιματοκύλισμα στη Συρία

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον σκληρά δοκιμαζόμενο συριακό λαό και καλεί τον ελληνικό λαό να διατρανώσει με κάθε τρόπο τη θέλησή του να σταματήσει το αιματοκύλισμα στη Συρία και στην περιοχή.

 

Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την προώθηση των γεωστρατηγικών τους επιδιώξεων τόσο στη Συρία όσο και στην περιοχή ευρύτερα, η σπουδή με την οποία ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ κατέδειξαν τον Σύρο Πρόεδρο ως τον υπεύθυνο για τη ρίψη χημικών στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, και κυρίως η πρόσφατη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, αλλά και οι πολεμικές προετοιμασίες τους ενάντια στη Συρία δεν μπορεί παρά να δημιουργούν ανησυχία για το μέλλον της ειρήνης και να απαιτούν την επαγρύπνηση των λαών της περιοχής. 

Διαβάστε περισσότερα...
Για την Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης

Για την Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης

Και η φετινή επέτειος της Ημέρας της Παλαιστινιακής Γης γιορτάζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για τον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος εξακολουθεί να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος ακόμα και στις ειρηνικές διαδηλώσεις του. Το Ισραήλ συνεχίζει την ίδια επιθετική πολιτική, η Λωρίδα της Γάζας παραμένει αποκλεισμένη και οι εβραϊκοί εποικισμοί μέρα με τη μέρα αυξάνονται αλματωδώς, ακόμα και μέσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με την ευκαιρία της επετείου αυτής, εκφράζει για ακόμα μια φορά την αμέριστη στήριξή της στον εξηντάχρονο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 68 χρόνια από την καταστροφή (Νάκμπα) των Παλαιστινίων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 68 χρόνια από την καταστροφή (Νάκμπα) των Παλαιστινίων. Ο αγώνας συνεχίζεται για ανεξάρτητο κράτος και τερματισμό της κατοχής

 

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σας καλούν στην εκδήλωση αλληλεγγύης με το λαό της Παλαιστίνης την Τρίτη, 31 Μάη 2016, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Βερανζέρου 1, Πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος.  

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΕΕΔΔΑ για την αρπαγή γης από την κυβέρνηση του Ισραήλ

Την Τετάρτη η ισραηλινή κυβέρνηση προχώρησε στη μεγαλύτερη από τον Αύγουστο του 2014 κατάσχεση 235 εκταρίων παλαιστινιακών εδαφών στα κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης. Στόχος, σύμφωνα με τα σχέδια του ισραηλινού πρωθυπουργού, να δημιουργηθούν τουριστικά και εμπορικά συγκροτήματα. Το πραγματικό γεγονός της επέκτασης των εποικισμών, όμως, παραμένει εμφανές.

 

Η νέα αυτή ισραηλινή πρόκληση υποχρέωσε ακόμα και το γερμανό εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών να διαμαρτυρηθεί ζητώντας την άμεση ανάκληση της κατάσχεσης. Ο γάλλος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών την ονόμασε «παραβίαση του διεθνούς δικαίου». Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε, επίσης, την ανάκληση της ενέργειας αυτής.

Διαβάστε περισσότερα...
Δελτίο τύπου-καταγγελία της ΕΕΔΥΕ και ΕΕΔΔΑ για την αρπαγή γης από την κυβέρνηση του Ισραήλ

Δελτίο τύπου-καταγγελία

Αθήνα, 17 Μάρτη 2016

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η   Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλουν και καταδικάζουν τη νέα αρπαγή γης – κατάσχεση 235 εκταρίων – από την κυβέρνηση του ΙΣΡΑΗΛ για τη δημιουργία τουριστικών και εμπορικών συγκροτημάτων. 

 

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της σχετικής απόφασης της ισραηλινής κυβέρνησης και την καταδίκη της από την ελληνική κυβέρνηση σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

Κάτω τα χέρια από τη γη της Παλαιστίνης !

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 51

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώΠρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη