Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ!Τετάρτη, 1 Ιούλη στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στηρίζει και συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Τετάρτη, 1 Ιούλη στις 7 το απόγευμα έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν στην καταδίκη της επεκτατικής πολιτικής του Ισραήλ και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού.

 

Την ίδια μέρα, το στρατοκρατικό Ισραήλ, με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και τη σιωπηρή συναίνεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισε την αρπαγή παλαιστινιακών εδαφών και την προσάρτησή τους στο κράτος του. Με αυτό το κράτος οι ελληνικές κυβερνήσεις συνυπογράφουν συμφωνίες, συνεργασίες, εξυπηρετήσεις κάθε είδους, δήθεν στο όνομα των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει και πάλι την ακολουθούμενη πολιτική φιλίας της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο στρατοκρατικό κράτος του Ισραήλ. Πολιτική που συστηματικά «αθωώνει» τα ισραηλινά εγκλήματα ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης και υπονομεύει τα δίκαια αιτήματά του.

 

Ο έλληνας πρωθυπουργός, ακολουθώντας τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, του κατά τα άλλα πολιτικού «αντιπάλου» του, με την επίσκεψή του αυτή σε μια ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο για ολόκληρη την περιοχή, προσφέρει απλόχερα στον ελληνικό λαό τα συνηθισμένα ψευδεπίγραφα επιχειρήματα ότι η συνεργασία με το Ισραήλ θα αποτελέσει, δήθεν, ανάχωμα στην τουρκική επιθετικότητα απέναντι στην Ελλάδα και θα επιδιώξει την ειρήνη και το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Διαβάστε περισσότερα...
15 Μάη - Ημέρα της Παλαιστινιακής ΝΑΚΜΠΑ

15 Μάη - Ημέρα της Παλαιστινιακής ΝΑΚΜΠΑ

 

 

Η φετινή επέτειος της ΝΑΚΜΠΑ, της καταστροφής της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, βρίσκει τον παλαιστινιακό λαό σε πιο δεινή θέση από ποτέ. Μετά τους πολύμηνους και πολύνεκρους βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας με πρόσχημα το χτύπημα της Χαμάς, ήρθε η πανδημία του κορονοϊού να πλήξει την Παλαιστίνη με ανυπολόγιστες μελλοντικές συνέπειες.

 

Σαν να μην ήταν, όμως, αρκετά αυτά όπως και τόσα άλλα που έχει υποστεί ο παλαιστινιακός λαός από την εξηντάχρονη και πλέον ισραηλινή στρατοκρατική πολιτική απέναντί του, με την ανοχή και τις ευλογίες όλων των ιμπεριαλιστικών κρατών της γης, ήρθε τώρα και η απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να  προσαρτήσει στο κράτος του Ισραήλ την κοιλάδα του Ιορδάνη.

Διαβάστε περισσότερα...
Ανακοίνωση για τις συνεχιζόμενες προκλητικές αποφάσεις των ΗΠΑ αναφορικά με την Παλαιστίνη

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες προκλητικές αποφάσεις των ΗΠΑ οι οποίες, με δήλωση του εντεταλμένου τους αμερικανού πρέσβη στο Ισραήλ, υποστήριξαν εκ νέου την προσάρτηση των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών της Κοιλάδας του Ιορδάνη και της Δυτικής Όχθης στο Ισραήλ με στόχο την υποτιθέμενη επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος και τη δήθεν δημιουργία παλαιστινιακού κράτους. 

 

Η υποκρισία των ΗΠΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο με δηλώσεις του τύπου ότι δεν δίνουν λευκή επιταγή στο Ισραήλ για τις προσαρτήσεις αυτές αλλά, αντίθετα, απαιτούν την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου το οποίο απαιτούν να ξεκινήσει με διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη. Η μεταφορά της πρεσβείας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και το σχέδιο του Ντ. Τραμπ δείχνουν ακριβώς τις προθέσεις τους να προσαρτήσουν αυτές τις περιοχές στο κράτος του Ισραήλ καθώς και να διατηρήσουν ανέγγιχτους τους ισραηλινούς εποικισμούς, όλα ενάντια στις δίκαιες διεκδικήσεις του παλαιστινιακού λαού.

Διαβάστε περισσότερα...
17 Απρίλη Ημέρα των Παλαιστινίων Φυλακισμένων στις ισραηλινές φυλακές

Με την ευκαιρία της φετινής επετείου της 17ης Απρίλη, Ημέρας των Παλαιστινίων Φυλακισμένων στις φυλακές του Ισραήλ, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στέλνει αγωνιστικό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, κύρια στους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους, άνδρες, γυναίκες, παιδιά και εφήβους, όλοι κρατούμενοι στις ίδιες φυλακές, κάτω από τις ίδιες, απαράδεκτες συνθήκες, χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

Το Ισραήλ είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που, κάθε χρόνο, φυλακίζει 500-700 παλαιστίνια παιδιά σε στρατιωτικές φυλακές μαζί με ενήλικες, ενώ σχεδόν 3 από τα 4 υφίστανται κάποιου είδους σωματική βία.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 85

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώΠρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη