Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για την απελευθέρωση του παλαιστίνιου αγωνιστή Μάχιρ αλ Ακχράς

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ενώνει τη φωνή της με τους ισραηλινούς και παλαιστίνιους συναγωνιστές και απαιτεί την άμεση και χωρίς όρους και προϋποθέσεις απελευθέρωση του παλαιστίνιου αγωνιστή Μάχιρ αλ Ακχράς.

 

Ο Μάχιρ αλ Ακχράς, πατέρας 6 παιδιών, βρίσκεται στο νοσοκομείο Κάπλαν του κεντρικού Ισραήλ αντιμετωπίζοντας άμεσο κίνδυνο για την ίδια του τη ζωή με σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας της εδώ και 87 μέρες απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενος για τη φυλάκισή του με τη λεγόμενη διοικητική κράτηση. Η κράτηση αυτή είναι εφεύρεση των ισραηλινών αρχών κατοχής με την οποία δικαιολογούν συλλήψεις και φυλακίσεις παλαιστινίων αγωνιστών που παλεύουν για τα νόμιμα δικαιώματά τους, για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του ‘67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς στρατό κατοχής στα εδάφη της, χωρίς πολιτικούς φυλακισμένους στις ισραηλινές φυλακές, χωρίς πρόσφυγες μέσα και έξω από τη χώρα τους.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΛΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ

Στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας στο λαό του Λιβάνου, απευθύνθηκε στα μέλη και τους φίλους της και συγκέντρωσε τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα.

Διαβάστε περισσότερα...
Συμμετοχή στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για το λαό του Λιβάνου

Αγαπητοί φίλοι,

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), πιστή στη διεθνιστική της αλληλεγγύη που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης της και ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, συγκεντρώνει κι αυτή είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα αποσταλούν μαζικά στο λαό του Λιβάνου.

 

Όπως είναι γνωστό, μετά την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών και χημικών στο λιμάνι της Βηρυτού, η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εκτός από τους εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους που θρηνεί, οι χιλιάδες τραυματίες και ξεσπιτωμένοι αντιμετωπίζουν τώρα, εκτός των άλλων δεινών, ένα τεράστιο επισιτιστικό πρόβλημα αφού τα σιλό με το αποθηκευμένο σιτάρι καταστράφηκαν στην πλειοψηφία τους από την έκρηξη.

 

Τα μέλη και οι φίλοι της ΕΕΔΔΑ μπορούν να φέρνουν ή να στέλνουν τα υλικά που επιθυμούν στα γραφεία μας, Μενάνδρου 54, στον 7ο όροφο, κάθε Τρίτη από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και κάθε Πέμπτη από τις 5 μέχρι τις 8 το απόγευμα.

Διαβάστε περισσότερα...
Αλληλεγγύη στο λαό του Λιβάνου!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στέλνει τα πιο ειλικρινή της αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης στο λαό του Λιβάνου για τις τραγικές στιγμές που ζει μετά την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών και χημικών στο λιμάνι της Βηρυτού με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους και χιλιάδες τραυματίες και ξεσπιτωμένους.

 

Ιδιαίτερα στους φίλους και συναγωνιστές της οργάνωσης «Λαϊκή Μέριμνα Λιβάνου», με την οποία συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια, εύχεται ολόψυχα να αντιμετωπίσουν με κουράγιο τη νέα αυτή τραγωδία που ζει ο λιβανέζικος λαός, αποτέλεσμα αμέλειας και αδιαφορίας χρόνων των κρατικών παραγόντων που τώρα καλούνται να διερευνήσουν τα αίτια της έκρηξης και να κατονομάσουν τους ενόχους.

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ!Τετάρτη, 1 Ιούλη στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στηρίζει και συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Τετάρτη, 1 Ιούλη στις 7 το απόγευμα έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν στην καταδίκη της επεκτατικής πολιτικής του Ισραήλ και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού.

 

Την ίδια μέρα, το στρατοκρατικό Ισραήλ, με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και τη σιωπηρή συναίνεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισε την αρπαγή παλαιστινιακών εδαφών και την προσάρτησή τους στο κράτος του. Με αυτό το κράτος οι ελληνικές κυβερνήσεις συνυπογράφουν συμφωνίες, συνεργασίες, εξυπηρετήσεις κάθε είδους, δήθεν στο όνομα των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 89

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώΠρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη