Γλώσσα:
Home arrow Προγράμματα arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός κόσμος
Πρόγραμμα του 2009 για τροφοδοσία με νερό παλαιστινιακής κοινότητας
Η ΕΕΔΔΑ, σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή Επιτροπή για τη Μέριμνα των Αγροτών (PARC) ολοκλήρωσαν ένα ακόμα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης (ECHO/-ME/BUD/2009/01005), που χρηματοδοτήθηκε από το Γραφείο Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το ποσό των 400.000 ευρώ. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να βελτιώσει την πρόσβαση σε νερό των κατοίκων της κοινότητας Τελ στην περιοχή της Νάμπλους, στη Δυτική Όχθη.

Το πρόγραμμα προέβλεπε την κατασκευή μιας κεντρικής δεξαμενής 500 κυβικών μέτρων, την εγκατάσταση τριών χιλιομέτρων σωληνώσεων των 152 χιλιοστών τροφοδοσίας νερού, την κατασκευή αντλιοστασίου καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους κατοίκους και τα σχολεία του χωριού γύρω από την υγιεινή, τις ασθένειες σε σχέση με το νερό, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και την εξοικονόμηση νερού.
Διαβάστε περισσότερα...
Πρόγραμμα του 2005 για ύδρευση και αποχέτευση σε χωριά της Παλαιστίνης

  

Στα πάνω από πέντε χρόνια που μεσολάβησαν από την έκρηξη της δεύτερης Ιντιφάντα, στις 29 Σεπτεμβρίου 2000, τεράστιες ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν σε όλους τους τομείς της Παλαιστινιακής οικονομίας από τις συνεχείς επιδρομές των Ισραηλινών και τους παρατεταμένους αποκλεισμούς των πόλεων και των χωριών. Το ποσοστό της ανεργίας έφτασε το 80%.

Διαβάστε περισσότερα...
Πρόγραμμα εκπαίδευσης γυναικών σε αγροτικές κοινότητες της Δυτικής Ραμάλα και της Τζενίν 2005 - 2006

Τον Οκτώβρη του 2000, οι Ισραηλινοί άρχισαν την κατασκευή του «Τείχους Ασφαλείας», με αποτέλεσμα να χωριστούν τα παλαιστινιακά εδάφη σε καντόνια αποκομμένα μεταξύ τους, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο. Τα σημεία ελέγχου, η συχνή απαγόρευση της κυκλοφορίας και η συστηματική καταστροφή των αγροτικών γαιών είχαν σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν οι Παλαιστίνιοι να πάνε στις δουλειές τους στο Ισραήλ ή σε άλλες περιοχές μέσα στα παλαιστινιακά εδάφη και η ανεργία να εκτοξευτεί στα σημερινά ύψη.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΣΤΟ
ΛΙΒΑΝΟ
Διαβάστε εδώ