Γλώσσα:
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 30.11.2022, ώρα 6.00 μ.μ.

 

Στα γραφεία της ΕΕΔΔΑ, Μενάνδρου 54, στην Αθήνα

 

Με απόφαση του Προεδρείου και σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του καταστατικού, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) θα πραγματοποιήσει την απολογιστική συνέλευσή της την Τετάρτη, 30.11.2022, ώρα 6.00 μ.μ., στα γραφεία της, Μενάνδρου 54, Αθήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

29 ΝΟΕΜΒΡΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) τιμά και φέτος, όπως κάθε χρόνο στις 29 Νοέμβρη την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με το Λαό της Παλαιστίνης.

 

Καταγγέλλουμε την εντεινόμενη δολοφονική μανία των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, τις εξώσεις και αρπαγές γης για την ανέγερση νέων εποικισμών, που αυξάνονται με τρομακτική ταχύτητα, στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, σε αναγνωρισμένα δηλαδή παλαιστινιακά εδάφη. Καταγγέλλουμε τους σχεδόν καθημερινούς ανελέητους βομβαρδισμούς, τις δολοφονίες αμάχων ανδρών, γυναικών, ακόμα και παιδιών, που έχουν γίνει πια συνηθισμένο γεγονός. Τις φυλακίσεις των παλαιστινίων αγωνιστών στις ισραηλινές φυλακές, όπου κρατούνται ακόμα και για χρόνια, πολλές φορές χωρίς κατηγορητήριο, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς κανένα δικαίωμα.

 

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι ο λαός της Παλαιστίνης είναι καταδικασμένος να ζει σε ένα κράτος χωρισμένο στα δύο, τη Δυτική Όχθη από τη μια, με το Τείχος της Ντροπής να χωρίζει πόλεις και χωριά στα δύο, και τη Λωρίδα της Γάζας από την άλλη, που συνεχίζει να παραμένει αποκλεισμένη για πάνω από 10 χρόνια.  Καταγγέλλουμε ότι πάνω από το μισό πληθυσμό της Παλαιστίνης συνεχίζει να επιβιώνει, περισσότερα από 70 χρόνια, σε στρατόπεδα είτε μέσα στην ίδια του τη χώρα είτε σε γειτονικές χώρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει η New Star για τα 6 χρόνια από το θάνατο του Φιδέλ Κάστρο, την Παρασκευή, 25 Νοέμβρη, στις 8.00 το βράδυ στον κινηματογράφο STUDIO, Σταυροπούλου 33 & Σπάρτης, Πλατεία Αμερικής.

 

Θα μιλήσει ο Πρέσβης της Κούβας Αραμίς Φουέντε Ερνάντες και θα χαιρετίσουν ο Επιτετραμμένος Πρεσβευτής Σύμβουλος της Πρεσβείας της Βενεζουέλας Φρέδι Χεσούς Φερνάντες Τόρες, ο Πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας & Αλληλεγγύης, Νίκος Καρανδρέας, και η Πρόεδρος της ΕΕΔΔΑ, Δέσποινα Μάρκου. Παρεμβάσεις θα κάνουν ο Γιώργος Μαυρίκος, επίτιμος Πρόεδρος της ΠΣΟ με θέμα «Ο Φιδέλ και το διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης», ο Μπάμπης Ζαφειράτος, ποιητής-μεταφραστής με θέμα «Ο Φιδέλ και το βραβείο Ειρήνης Λένιν» και ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης με θέμα «Ο Φιδέλ και η Διεθνής Ιατρική Ταξιαρχία Χένρι Ριβ».

 

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από κουβανούς, χιλιανούς και έλληνες καλλιτέχνες και θα προβληθούν αποσπάσματα από την ταινία του Όλιβερ Στόουν «Κομαντάντε» του 2003.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΕΥΧΟΣ No 87, ΙΟΥΛΗΣ 2022

 

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ