Γλώσσα:
Home arrow Τελευταία νέα
Όχι στη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις και τα πυρηνικά! Καμιά συνεργασία με τους ιμπεριαλιστές!

Όχι στη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις και τα πυρηνικά!

Καμιά συνεργασία με τους ιμπεριαλιστές!

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις Βάσεις, και θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, 10 Γενάρη, στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα.

 

Καλούμε τον ελληνικό λαό να καταδικάσει με κάθε τρόπο τη Συμφωνία αυτή, γιατί η μόνη προσφορά της είναι η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ αλλά και του ΝΑΤΟ, το οποίο ο αμερικανός πρόεδρος ετοιμάζεται να βάλει στο παιχνίδι. Εμπλοκή που επιβεβαιώνεται και από δηλώσεις Ρώσων και Ιρανών αξιωματούχων που τονίζουν ότι θα απαντήσουν με επιθέσεις στις περιοχές από όπου θα προέλθει το οποιοδήποτε χτύπημα.

Διαβάστε περισσότερα...
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

 

18-23 Δεκέμβρη 2019

 

με μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κουλουράκια, μαρμελάδες και πολλά χειροποίητα είδη από Ελλάδα, Παλαιστίνη, Κούβα, Μεξικό, Νιγηρία, Τυνησία

 

 

Εγκαίνια Πέμπτη, 19 Δεκέμβρη ώρα 6 μ.μ. με σπιτικούς μεζέδες και κρασί στα γραφεία μας, Μενάνδρου 54, 7ος όροφος, τηλ. 2103813052

 

Με την ευκαιρία θα γίνει σύντομη ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική.

Διαβάστε περισσότερα...
ΨΗΦΙΣΜΑ για τις 29 Νοέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

Ψήφισμα για την Παλαιστίνη, που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση της ΕΕΔΔΑ στις 27 Νοέμβρη με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, που γιορτάζεται στις 29 Νοέμβρη.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

για τις 29 Νοέμβρη

Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της  Παλαιστίνης

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, 27/11/2019, στα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), στην οδό Μενάνδρου 54, Αθήνα, για να πραγματοποιήσουμε την εκλογοαπολογιστική μας Γενική Συνέλευση, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τους αγώνες του για να αποκτήσει τη δική του ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη πατρίδα στα σύνορα του 67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Καταδικάζουμε τη φασιστική πολιτική του Ισραήλ που, αφού υποδούλωσε το λαό της Παλαιστίνης και καταπάτησε εδάφη της με αιματηρούς πολέμους, αφού καταστρατήγησε τις δικές του υπογραφές επεκτείνοντας τους εποικισμούς του στα παλαιστινιακά εδάφη, εδώ και ένα χρόνο έχει εντείνει τις επιθέσεις του ενάντια σε φιλειρηνικές διαδηλώσεις στη Γάζα. Και ενώ τα περισσότερα θύματα αυτών των επιθέσεων είναι βρέφη και μικρά παιδιά, οι ισραηλινοί επιχαίρουν γιατί με τις επιδρομές ακριβείας τους εξόντωσαν κάποια ηγετικά στελέχη της Τζιχάντ.

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 27.11.2019

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 27.11.2019, ώρα 5.30 μ.μ.

 

Στα γραφεία της Επιτροπής,  Μενάνδρου 54, 7ος όροφος

Διαβάστε περισσότερα...
ΓΙΑ ΤΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η 45η επέτειος του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανόπνευστη εφτάχρονη δικτατορία τιμάται φέτος εν μέσω νέων, πιο αντιλαϊκών αποφάσεων, όπως πλεονάσματα βγαλμένα από το «ξεζούμισμα» του λαού. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δώσει καίριο χτύπημα στα τελευταία ψήγματα λαϊκών ελευθεριών όπως το πανεπιστημιακό άσυλο και μια σειρά εργατικά δικαιώματα, και ετοιμάζεται να συντρίψει άλλα, όπως ο συνδικαλισμός, η απεργία, οι πορείες, το ασφαλιστικό, με την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη», όλα στο όνομα της στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου. 

 

Επικίνδυνη παραμένει η κατάσταση και στη διεθνή σκηνή. Χώρες ισοπεδώνονται ή διαμελίζονται από τους ιμπεριαλιστές στο όνομα του ελέγχου των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών. Λαοί μετατρέπονται σε πρόσφυγες και μετανάστες που αναζητούν μια ελπίδα για το αύριο σε χώρες όπου είναι ανεπιθύμητοι και αποδιωγμένοι από ακραίες μορφές φασιστικής συμπεριφοράς από κυβερνήσεις που έχουν άμεση εμπλοκή στο έγκλημα, αλλά και φασιστικών ομάδων. Και η κατάσταση ολοένα χειροτερεύει εξαιτίας των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και συμμαχιών, που διαρκώς αλλάζουν ανάλογα με τα συμφέροντα της χρονικής στιγμής. Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, συμμετέχει στο επικίνδυνο παιχνίδι των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ μετατρέποντας τη χώρα μας σε «κράτος ανάσχεσης», βάζοντας τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών πάνω από την ειρήνη της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα...