Γλώσσα:
Home arrow Τελευταία νέα
Πρόσκληση σε εκδήλωση για την Παλαιστίνη 19/12/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Αθήνα, 12 Δεκέμβρη 2017

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)   σας καλούν στην εκδήλωση με θέμα: «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ».

Διαβάστε περισσότερα...
Δελτίο Τύπου ΕΕΔΥΕ,ΕΕΔΔΑ για επίσκεψη στη Πρεσβεία της Παλαιστίνης

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)

Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σήμερα, Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2017, αντιπροσωπείες της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής  Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) επισκέφθηκαν την Πρεσβεία της Παλαιστίνης για να εκφράσουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού αλλά και να καταδικάσουν απερίφραστα την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ.

 

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, Marwan Tubassi, αφού ευχαρίστησε τις δύο οργανώσεις για τη διαχρονική στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, έκανε μια σύντομη ενημέρωση της κατάστασης και έκφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις που θα φέρει για το μέλλον της χώρας του η απόφαση του αμερικανού προέδρου η οποία αποθρασύνει ακόμα παραπέρα το Ισραήλ να συνεχίσει την επιθετική και βάναυση πολιτική του απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης. Τόνισε ότι η διεθνιστική αλληλεγγύη τόσο του ελληνικού λαού όσο και όλων των λαών που αγωνίζονται για το δίκιο είναι αυτή που δίνει κουράγιο στο λαό του και τη βεβαιότητα για την τελική νίκη του. Κάλεσε τις δύο οργανώσεις να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση για να αναγνωρίσει, στην πράξη, το παλαιστινιακό κράτος, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής και να σταματήσει να υπογράφει στρατιωτικές και εμπορικές συμφωνίες με το κράτος του Ισραήλ. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι ο λαός της Παλαιστίνης παραμένει ανυποχώρητος στη διεκδίκηση μιας πατρίδας ελεύθερης, ανεξάρτητης, κυρίαρχης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε περισσότερα...
Αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα τη νέα, προκλητική απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ.

 

Απόφαση που δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού, από το καλοκαίρι ήδη, η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να μεταφέρει την πρεσβεία της από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, σαν ένα ακόμα βήμα στην εδώ και χρόνια ειλημμένη απόφαση των ιμπεριαλιστών να δημιουργήσουν τη Μεγάλη Μέση Ανατολή.

 

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τις πολιτικές και στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ και να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Bουλής η οποία έχει μείνει στα χαρτιά.
Διαβάστε περισσότερα...
Παζάρι Χριστουγέννων. Εγκαίνια 13/12/2017

.ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

15-22 και 27-29 Δεκέμβρη 2017

με μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κουλουράκια, μαρμελάδες και πολλά χειροποίητα είδη

Εγκαίνια Τετάρτη 13 Δεκέμβρη ώρα 6 μ.μ. με σπιτικούς μεζέδες και κρασί. Επίσης, σύντομη ενημέρωση και συζήτηση για την κατάσταση στην Κολομβία.

 Στα γραφεία μας, Ηπείρου 5, 5ος όροφος

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.

Σάββατο και Κυριακή 11.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
Πρόσκληση σε θέατρο 16/12/2017

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σας προσκαλεί το Σάββατο, 16 Δεκέμβρη 2017, στις 6.30 μ.μ. στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», Ακαδημίας 3, τηλ. 2103636144, 2103625520 στο έργο

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ

του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Ένα βαθύ, ώριμο θεατρικό έργο που βεβαιώνει ότι η άγνοια της Ιστορίας αποτελεί «ύβριν»

 

Διαβάστε περισσότερα...