Γλώσσα:
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα τις νέες δολοφονικές επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Όχθη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες και δηλώνει, για άλλη μια φορά, την αμέριστη στήριξή της στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Οι νέες αυτές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν αφού είχε αποφασιστεί εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και στην «Ισλαμική Τζιχάντ» της Λωρίδας της Γάζας. Μια εκεχειρία που αποφασίστηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, αφού είχε προηγηθεί ένα Σαββατοκύριακο πολύνεκρων ισραηλινών βομβαρδισμών εναντίον παλαιστινιακών στόχων. Ήρθαν δε να προστεθούν σε όλες τις προηγούμενες, αναίτιες επιθέσεις και τη βάρβαρη πολιτική που έχει υπομείνει για πάνω από 60 χρόνια αυτός ο πολύπαθος λαός από το στρατοκρατικό Ισραήλ με την κρυφή και φανερή στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.

 

Η σημερινή υποκριτική στάση του ΟΗΕ απέναντι στο παλαιστινιακό ζήτημα αποδείχθηκε, για ακόμα μια φορά, από την ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το νέο αιματοκύλισμα και ολοκληρώθηκε χωρίς καν να εκδοθεί ανακοίνωση. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΑΛΛΗΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΑΝΣΑΣ

Προς το

Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP)

Αβάνα, Κούβα

 

Αθήνα, 8 Αυγούστου 2022

 

 

Αγαπητοί σύντροφοι,

 

Με μεγάλη λύπη και ανησυχία μάθαμε για το τρομερό ατύχημα που συνέβη στις υπερδεξαμενές πετρελαίου της Βιομηχανικής Ζώνης του Ματάνσας, λόγω της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από την πτώση κεραυνού κατά την καταιγίδα, για το νεκρό πυροσβέστη, τους αγνοούμενους και τους τραυματίες. Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη βαθιά διεθνιστική αλληλεγγύη μας γι’ αυτό το νέο σοβαρό πλήγμα που δέχτηκε η χώρα σας, σ’ εσάς, στην κυβέρνηση και το λαό της σοσιαλιστικής Κούβας.

 

Σας παρακαλούμε να διαβιβάσετε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού πυροσβέστη, τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των αγνοουμένων και τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

 

Επίσης εκφράζουμε το βαθύ σεβασμό μας στο Πυροσβεστικό Σώμα, στις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις (FAR) και στο Υπουργείο Εσωτερικών (MININT) για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν από την πρώτη στιγμή για την αποφυγή της εξάπλωσης και την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

77 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΨΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

 

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) συμμετέχει στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Τρίτη, 9 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγύ στο Θησείο και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, για τα 77 χρόνια από την πυρηνική επίθεση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ ενάντια στον ιαπωνικό λαό των πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι και καλεί μέλη και φίλους σε συμμετοχή για να αποτίσουμε όλοι μαζί φόρο τιμής στα θύματα αυτού του ολέθρου. Η ρίψη των ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ, ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε ουσιαστικά τελειώσει, αποτελούσε επίδειξη ισχύος απέναντι στην ΕΣΣΔ και την τεράστια συμβολή της στη συντριβή του ναζισμού και στόχευε να τρομοκρατήσει τους λαούς, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα.

 

Η φετινή επέτειος τιμάται σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και η καταδικαστέα επέμβαση της Ρωσίας, η εμπλοκή των πυρηνικών δυνάμεων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τους λαούς, οι νέες εγκληματικές επιθέσεις του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού με τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών ενώσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ!

 Ο Ali Hemin, ο Ali Doaa, ο Ali Rahma, οι γονείς τους και οι δύο μικρές αδερφές τους εδώ και 6,5 χρόνια ζουν στη χώρα μας, όπου βρήκαν καταφύγιο, όπως και χιλιάδες άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Το μικρότερο μέλος της οικογένειας μάλιστα, 5 ετών σήμερα, γεννήθηκε στην Ελλάδα. Ο πατέρας δουλεύει περιστασιακά στην οικοδομή, ο 16χρονος γιος εργάζεται ενώ ταυτόχρονα πρέπει να παρακολουθεί και τα μαθήματά του στο 4ο Γυμνάσιο Βύρωνα. Τα δύο από τα αδέλφια του είναι επίσης μαθητές σε Γυμνάσιο και Δημοτικό.

 

Έναν νέο αγώνα έχουν τώρα μπροστά τους για να ακυρωθεί η απόφαση της απέλασης και να παραμείνουν στη χώρα, ώστε τα παιδιά να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στα ελληνικά σχολεία και η οικογένεια να συνεχίσει απρόσκοπτα τη διαμονή της στη χώρα μας, που τη νιώθουν πλέον σπίτι τους.

 

 Η ιρακινή οικογένεια αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα  όλα αυτά τα χρόνια, από τότε που πήρε το δρόμο της προσφυγιάς, εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στις περιοχές του βόρειου Ιράκ. Το επίδομα που λάμβανε έχει σταματήσει, ενώ τα περιστασιακά μεροκάματα δεν καλύπτουν ούτε βασικές ανάγκες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 20 Ιουλ. 2022:  Εκδήλωση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης για την επέτειο της 26ης Ιουλίου.