Γλώσσα:
Home arrow Τελευταία νέα
ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΔΙΚΟ!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την απόφαση της επικεφαλής εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, Φάτου Μπενσούντα, να ξεκινήσει έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου των ισραηλινών αρχών κατά της ανθρωπότητας και σε βάρος των Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας με αφορμή τις δολοφονικές βομβιστικές επιθέσεις ενάντια στις περιοχές αυτές το 2014.

Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση και αγανάκτηση των ισραηλινών αρχών κατοχής και είχε απορριφθεί από τις ΗΠΑ, ενώ από τη μεριά της, η Παλαιστινιακή Αρχή δήλωσε ικανοποιημένη.

Έχει κάθε δικαίωμα η Παλαιστινιακή Αρχή να αισθάνεται ικανοποίηση. Ακόμα και αυτή η αργοπορημένη απόφαση, την κατάληξη της οποίας κανείς δεν γνωρίζει, είναι πολύ σημαντική για τον παλαιστινιακό λαό αφού, έστω και λεκτικά, καταδικάζει τη βαρβαρότητα του στρατοκρατικού Ισραήλ ενάντια σε έναν άοπλο λαό που αγωνίζεται για τα δίκια του οπλισμένος με πέτρες.

Διαβάστε περισσότερα...
8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στέλνει ολόθερμο αγωνιστικό χαιρετισμό στις γυναίκες ολόκληρης της γης με την ευκαιρία της 8ης του Μάρτη, ημέρας αφιερωμένης στο «άλλο μισό του ουρανού», όπως τις αποκάλεσε ο ποιητής.

 

Η φετινή επέτειος τιμάται όμως σε πολύ δύσκολες συνθήκες για την εργατική τάξη τόσο της χώρας μας όσο και παγκόσμια. Η παρατεταμένη παγκόσμια οικονομική κρίση, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που εξαπολύουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και που δεν τελειώνουν ποτέ και πουθενά έχουν δημιουργήσει ένα πλέγμα αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό.

 

Τα εργασιακά δικαιώματα έχουν μπει στη μέγγενη της ανεργίας, της ανασφάλειας, της απόλυσης. Η δουλειά από το σπίτι, που εξαπλώνεται με το πρόσχημα της πανδημίας, κατοχυρώνει στην πράξη τη μισή πληρωμή και μισή ασφάλιση, το χτύπημα του οχτάωρου και πενθήμερου.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα στον ελληνικό λαό τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία, που είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς. Ταυτόχρονα, εκφράζει την αμέριστη διεθνιστική της αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο δοκιμαζόμενο συριακό λαό.

 

Αποκαλύπτεται γι’ ακόμη μια φορά ο δολοφονικός ρόλος των ΗΠΑ κατά των λαών και καταρρίπτονται οι όποιες αυταπάτες του προηγούμενου διαστήματος σχετικά με τη δήθεν προοδευτικότητα της νέας προεδρίας.

 

Γίνεται φανερό πως οι βομβαρδισμοί στη Συρία πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί και η επιθετικότητα των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, με στόχο το Ιράν και τη Ρωσία. Το φιτίλι του πολέμου είναι αναμμένο, και για τους λαούς της περιοχής προοιωνίζονται θανάσιμοι κίνδυνοι.

Διαβάστε περισσότερα...
Εκδήλωση την Κυριακή 7/2: Η Κουβανική Επανάσταση και τα επιτεύγματά της ζωντανά και επίκαιρα σήμερα

Η Κουβανική Επανάσταση και τα επιτεύγματά της ζωντανά και επίκαιρα σήμερα - YouTube

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης

διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση

για τα 62 χρόνια της Σοσιαλιστικής Κούβας

την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ., με θέμα:

 

Η ΚΟΥΒΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ

ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τη νέα συμφωνία, που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με το κράτος του Ισραήλ για τη δημιουργία αεροπορικού κέντρου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

 

Με τη συμφωνία αυτή, την οποία το ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσημα αποκαλώντας τη ως «τη μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών», η ελληνική κυβέρνηση παραδίδει για 22 ολόκληρα χρόνια στην ισραηλινή ιδιωτική εταιρία «Elbit Systems» την εκπαίδευση των ελλήνων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας έναντι του ποσού των 1.365 δις ευρώ, ενώ την ίδια ώρα το δημόσιο σύστημα υγείας στενάζει κάτω από το βάρος της πανδημίας και η κυβέρνηση μειώνει το κονδύλι στον προϋπολογισμό για την υγεία.  

 

Μεθοδεύει, επίσης, το πέρασμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΛΒΟ) σε ισραηλινή ιδιωτική εταιρία με αντάλλαγμα την αντικατάσταση των στρατιωτικών τζιπ και των ελληνικών τουφεκιών με αντίστοιχα ισραηλινού σχεδιασμού. Δηλαδή, δεσμεύει για 22 χρόνια την ανεξαρτησία της αμυντικής ικανότητας της αεροπορίας μας σε μια ξένη δύναμη, τα επεκτατικά και φιλοπόλεμα συμφέροντα της οποίας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας.

Διαβάστε περισσότερα...