Γλώσσα:
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα
 
Εκδήλωση για το προσφυγικό - μεταναστευτικό 13-3-2024
 
 

8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που φέτος τιμάται στον απόηχο των μεγάλων εργατικών, αγροτικών, φοιτητικών διεκδικητικών αγώνων που προηγήθηκαν αλλά και ένα χρόνο μετά από το έγκλημα των Τεμπών και το άρον-άρον κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, παρά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις, που απαιτούν «το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί» και παρά τις προσπάθειες συγγενών και φίλων των αδικοχαμένων να βρεθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν όλοι οι πραγματικοί υπεύθυνοι και όχι τα εξιλαστήρια θύματα.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 
Διεθνής Αλληλεγγύη, τεύχος Νο 89, Δεκέμβρης '23
 
 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, σωματεία και μαζικοί φορείς της Αθήνας στο Πάρκο Ελευθερίας, το Σάββατο 27 Γενάρη και ώρα 12 το μεσημέρι.

 

Την ώρα που τα εγκλήματα των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής ενάντια στον παλαιστινιακό λαό παίρνουν διαστάσεις γενοκτονίας, ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή μοιάζει να κοντοζυγώνει επικίνδυνα. ΗΠΑ και Βρετανία βομβαρδίζουν την Υεμένη με αεροσκάφη που απογειώνονται από την Κύπρο. Τρία αμερικανικά πλοία, προορισμένα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, καταπλέουν στην Ελλάδα ξεσηκώνοντας έντονες λαϊκές αντιδράσεις από τη μια άκρη της ελληνικής επικράτειας ως την άλλη. Έξι ελληνικά πολεμικά πλοία προετοιμάζονται να αποπλεύσουν για την Ερυθρά Θάλασσα για να συμμετάσχουν σαν συνοδεία σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο. Την ίδια ώρα, η Νότια Αφρική καταθέτει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ατράνταχτα στοιχεία για τις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Χριστουγεννιάτικο παζάρι την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη και ώρα 18:30

 

Τ ο καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο παζάρι της ΕΕΔΔΑ θα γίνει την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, Μπουμπουλίνας 28, 3ος όροφος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία με ένα ποτήρι κρασί να περάσουμε ένα ευχάριστο βράδυ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ