Γλώσσα:
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με την ευκαιρία της παρουσίας στην Ελλάδα του Πάβελ Μπλάνκο, Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σας καλεί στην ενημέρωση/συζήτηση για την κατάσταση στο Μεξικό

που θα γίνει την Πέμπτη, 11 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του 

Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας & Αλληλεγγύης,

Μπουμπουλίνας 28, 3ος όροφος. 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ στο «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΩΡΓΗ ΒΑΡΛΑΜΟΥ»

Στην Έκθεση «Τα χρώματα στη χαρακτική του Γιώργη Βαρλάμου»


Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) προγραμματίζει επίσκεψη-ξενάγηση στο «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου», Λεάγρου 23, Γούβα (στάση μετρό Άγιος Ιωάννης), το Σάββατο 6 Απρίλη 2024, στις 6 μμ.

Στη διάρκεια της επίσκεψης θα γίνει ξενάγηση σε επιλεγμένα έργα έγχρωμης χαρακτικής, ξυλογραφίες και λιθογραφίες του καλλιτέχνη με θέμα «Τα χρώματα στη χαρακτική του Γιώργη Βαρλάμου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ


Στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) παρέδωσε στις 27 Μάρτη στο ΠΑΜΕ 10 κούτες με βρεφικό γάλα σε σκόνη και υγειονομικό υλικό από προσφορές σε είδη και χρήματα που συγκεντρώθηκαν από μέλη και φίλους της για το λαό της Γάζας.

 

Αθήνα, 28 Μάρτη 2024

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 ΓΙΑ ΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΓΗΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης, που τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Μάρτη από όλους εκείνους που στηρίζουν τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, που καταγγέλλουν τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ για την απαράδεκτη στήριξή τους στη βαρβαρότητα των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, που καταδικάζουν την άρνηση του ΟΗΕ να απαιτήσει την εφαρμογή των ίδιων του των Αποφάσεων.

Ο παλαιστινιακός λαός καθιέρωσε την επέτειο αυτή το Μάρτη του 1976, όταν οι ισραηλινές αρχές δήμευσαν 5.500 εκτάρια παλαιστινιακής γης στη Γαλιλαία για να χτίσουν νέους, παράνομους εποικισμούς και χτύπησαν με δολοφονική μανία την ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΚΟΥΒΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ!


Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη νέα ενορχηστρωμένη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και των συμμάχων της προβοκάτσια, που με τη βοήθεια αντεπαναστατικών ομάδων στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας, προσπάθησαν να χειραγωγήσουν διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις σε πόλεις της Κούβας. Και αυτή τη φορά χρησιμοποίησαν πραγματικά προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κουβανικός λαός και που είναι χειροπιαστό αποτέλεσμα του αποκλεισμού, που οι ίδιες οι ΗΠΑ επιβάλλουν εδώ και πάνω από 60 χρόνια στην Κούβα.

Στις 17 Μάρτη, κουβανοί πολίτες βγήκαν στους δρόμους στο Σαντιάγο δε Κούμπα, στο Μπαγιάμο και στη Σάντα Μάρτα για να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε είδη πρώτης ανάγκης, σε τρόφιμα και καύσιμα, καθώς και για τις πολύωρες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, αποτέλεσμα του πολύχρονου οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει και ενισχύουν καθημερινά οι ΗΠΑ, προκειμένου να στρέψουν το λαό κατά της Επανάστασης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ