Γλώσσα:
Home arrow Τελευταία νέα
Χριστουγεννιάτι παζάρι 18.12.2021
 
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε εκδήλωση για την Παλαιστίνη. Πέμπτη 9/12 στις 18:30 Πατησίων 252
Διαβάστε περισσότερα...
29 Νοέμβρη. Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

Η 29 Νοέμβρη τιμάται κάθε χρόνο από τους αντιιμπεριαλιστές ολόκληρης της γης σαν Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης. Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ενώνει τη φωνή της μαζί τους και χαιρετίζει τον για πάνω από 70 χρόνια ασταμάτητο αγώνα του για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Η επέτειος αυτή βρίσκει τον παλαιστινιακό λαό κάθε χρονιά σε ακόμα πιο δύσκολη κατάσταση από την προηγούμενη. Αιτία γι’ αυτό δεν είναι άλλη από την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, που έχει επιβληθεί διά ροπάλου σε παγκόσμια κλίμακα σε όλους τους λαούς, ανάμεσά τους και στον παλαιστινιακό.

Διαβάστε περισσότερα...
ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), μια μέρα σαν τη σημερινή, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον κουβανικό λαό, που δίνει μια ακόμα δύσκολη μάχη ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

 

 Η ΕΕΔΔΑ τιμάει το μεγάλο ηγέτη του κουβανικού λαού, τον Φιδέλ Κάστρο, με ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας δίδαξε, γιατί μας έκανε να καταλάβουμε ακόμα πιο καλά την έννοια της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Γιατί αποτελεί ζωντανό σύμβολο της αλληλεγγύης με τους λαούς που μάχονται για τα δικαιώματά τους, για μια αξιοπρεπή ζωή για όλους τους εργαζόμενους. Γιατί είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση και καταπίεση, όπου κι αν ζουν.

Διαβάστε περισσότερα...
Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν αδικαίωτα και επίκαιρα

 Η εξέγερση φοιτητών και εργατών στο Πολυτεχνείο, πριν από 48 χρόνια, ενάντια στην επταετή δικτατορία των συνταγματαρχών έδειξε τότε το δρόμο της αγωνιστικής και ανειρήνευτης πάλης ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά και εκτρέφει το φασισμό. Τον ίδιο δρόμο δείχνει από τότε μέχρι σήμερα η επέτειος αυτή, όπως την τιμά ο ελληνικός λαός κάθε χρόνο, χωρίς να λογαριάζει απαγορεύσεις, απειλές, προβοκατόρικες αντιδράσεις.   

 

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν αδικαίωτα και, για τούτο, επίκαιρα. Γιατί ο ιμπεριαλισμός είναι σήμερα ακόμα πιο στυγερός, πιο ανάλγητος. Γιατί η μονοκρατορία του βασανίζει κάθε λαό, σε κάθε γωνιά της γης, από τον Ειρηνικό στην Ασία, από τη Μεσόγειο στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, παντού, είτε με στρατεύματα είτε με επενδύσεις, για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών του ομίλων.  

 

Γιατί η σημερινή ελληνική κυβέρνηση είναι ακόμα πιο αποφασισμένη να συνεχίσει στην ίδια ρότα που χάραξαν όλες οι προηγούμενες, επιμένοντας ότι το δέσιμο της χώρας μας στο άρμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι εκείνο που εξασφαλίζει την ανεξαρτησία μας, την εδαφική μας κυριαρχία, την ευημερία του λαού μας, την ειρήνη στην περιοχή. Ο λαός μας, όμως, έχει νιώσει στο πετσί του πόσο ψευδεπίγραφο είναι το δόγμα του «ανήκομεν εις την Δύσιν», που πρωτοειπώθηκε τη δεκαετία του ’70 και χρόνια τώρα ταλανίζει τη χώρα μας
Διαβάστε περισσότερα...