Γλώσσα:
Home arrow Τελευταία νέα
Περιοδικό της ΕΕΔΔΑ Νο 83
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΛΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ

Στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας στο λαό του Λιβάνου, απευθύνθηκε στα μέλη και τους φίλους της και συγκέντρωσε τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα.

Διαβάστε περισσότερα...
Συμμετοχή στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για το λαό του Λιβάνου

Αγαπητοί φίλοι,

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), πιστή στη διεθνιστική της αλληλεγγύη που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης της και ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, συγκεντρώνει κι αυτή είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα αποσταλούν μαζικά στο λαό του Λιβάνου.

 

Όπως είναι γνωστό, μετά την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών και χημικών στο λιμάνι της Βηρυτού, η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εκτός από τους εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους που θρηνεί, οι χιλιάδες τραυματίες και ξεσπιτωμένοι αντιμετωπίζουν τώρα, εκτός των άλλων δεινών, ένα τεράστιο επισιτιστικό πρόβλημα αφού τα σιλό με το αποθηκευμένο σιτάρι καταστράφηκαν στην πλειοψηφία τους από την έκρηξη.

 

Τα μέλη και οι φίλοι της ΕΕΔΔΑ μπορούν να φέρνουν ή να στέλνουν τα υλικά που επιθυμούν στα γραφεία μας, Μενάνδρου 54, στον 7ο όροφο, κάθε Τρίτη από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και κάθε Πέμπτη από τις 5 μέχρι τις 8 το απόγευμα.

Διαβάστε περισσότερα...
Αλληλεγγύη στο λαό του Λιβάνου!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στέλνει τα πιο ειλικρινή της αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης στο λαό του Λιβάνου για τις τραγικές στιγμές που ζει μετά την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών και χημικών στο λιμάνι της Βηρυτού με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους και χιλιάδες τραυματίες και ξεσπιτωμένους.

 

Ιδιαίτερα στους φίλους και συναγωνιστές της οργάνωσης «Λαϊκή Μέριμνα Λιβάνου», με την οποία συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια, εύχεται ολόψυχα να αντιμετωπίσουν με κουράγιο τη νέα αυτή τραγωδία που ζει ο λιβανέζικος λαός, αποτέλεσμα αμέλειας και αδιαφορίας χρόνων των κρατικών παραγόντων που τώρα καλούνται να διερευνήσουν τα αίτια της έκρηξης και να κατονομάσουν τους ενόχους.

Διαβάστε περισσότερα...
Για την 75η επέτειο της πυρηνικής επίθεσης των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) συμμετέχει στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Πέμπτη, 6 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Ζακλίν ντε Ρομίγ του Θησείου και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο κέντρο της πόλης, με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την πυρηνική επίθεση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ ενάντια στον ιαπωνικό λαό των πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι και καλεί μέλη και φίλους σε μαχητική συμμετοχή για να αποτίσουμε όλοι μαζί φόρο τιμής στα θύματα αυτού του ολέθρου.

 

Η φετινή επέτειος τιμάται σε μια περίοδο που η εγκληματική πολιτική του ιμπεριαλισμού εμφανίζεται περισσότερο από ποτέ ξεγυμνωμένη από κάθε περίβλημα ωραιοποίησής της, από κάθε προσχηματική δικαιολογία για τη δράση του, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες σε κανέναν.

 

Έκθεση του ΟΗΕ, που είδε το φως της δημοσιότητας, αναδείχνει την απόφαση των ιμπεριαλιστών για την ντε φάκτο διχοτόμηση της Κύπρου και την κατοχύρωση της τουρκικής εισβολής και κατοχής του 37% του εδάφους της.

Διαβάστε περισσότερα...
Περισσότερα...