Γλώσσα:
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα

 

Όλοι την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 8 μμ στην Πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγύ, Θησείο

για τα 78 χρόνια από το έγκλημα των ΗΠΑ σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της την Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2023, στις 8 μμ, στην Πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγύ, στο Θησείο, στη συγκέντρωση μνήμης και τιμής που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ για τα θύματα της εγκληματικής πυρηνικής επίθεσης των ΗΠΑ ενάντια στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι.

 

Σήμερα, που ο πόλεμος ΝΑΤΟ-Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας κάνει την απειλή ενός γενικευμένου πολέμου ακόμα πιο εμφανή, κύρια εξαιτίας της συνεχιζόμενης εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς και στους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα, έχουμε χρέος να πάρουμε μέρος μαζικά στη συγκέντρωση αυτή, για να θυμηθούν οι παλιότεροι και για να ενημερωθούν οι νεότεροι για το έγκλημα που διέπραξαν οι ΗΠΑ ενάντια στους κατοίκους των δύο αυτών πόλεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει για μια ακόμα φορά το Ευρωκοινοβούλιο για το απαράδεκτο ψήφισμά του ενάντια στην Κούβα και το λαό της για δήθεν καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που απαιτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις εναντίον της. Το ψήφισμα αναφέρει, μάλιστα, ότι για τα «επίπεδα φτώχειας» φταίει η πλήρης αποτυχία του οικονομικού και παραγωγικού συστήματος» της Κούβας.

 

Πρόκειται για το ίδιο σύστημα που έχει φέρει την Κούβα ανάμεσα στις πρώτες χώρες σε θεμελιώδεις τομείς, όπως η υγεία, η παιδεία, η φροντίδα των ηλικιωμένων, η αντιμετώπιση της πανδημίας, και πολλούς άλλους. Σε αγαστή συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βγάζει λάδι τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ, που εδώ και πάνω από 60 χρόνια έχει επιβληθεί στην Κούβα και το λαό της και καλεί το Συμβούλιο της ΕΕ να εφαρμόσει το παγκόσμιο καθεστώς κυρώσεών της για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

 

 Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, που φέτος πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 12 και 13 Ιούλη, ολοκλήρωσε τις εργασίες της με τα αναμενόμενα αποτελέσματα, όπως εξάλλου αυτά είχαν διαφανεί από τις Συνόδους των Υπουργών Οικονομικών, Άμυνας και Εξωτερικών που είχαν προηγηθεί.

 

Τα συμφέροντα των λαών γίνονται βορά στο αδηφάγο καπιταλιστικό κέρδος, η ειρήνη θυσία στους λυσσαλέους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΕΕ από τη μια και Κίνα-Ρωσία από την άλλη. Οι στρατιωτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ ονομάζονται ΄΄ειρηνευτικές΄΄, η επέκταση των βάσεών του βαφτίζονται επένδυση ευημερίας, η αρπαγή του πλούτου ολόκληρων περιοχών θεωρείται αυτονόητη άρα νόμιμη και ο αγώνας των λαών για την ανεξαρτησία τους καταγγέλλεται ως τρομοκρατία. Αυτό είναι το δόγμα πάνω στο οποίο βασίζεται η δράση της λυκοσυμμαχίας ανά τον πλανήτη, τον οποίο οι ΝΑΤΟικοί θεωρούν κτήμα τους.

 

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η Σύνοδος φέρνει την επιτάχυνση των προαποφασισμένων παζαριών ανάμεσα στη χώρα μας και την Τουρκία. Παζάρια που η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει σαν καίριας σημασίας για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και, επομένως, θετικά για τους δυο λαούς. Στην πραγματικότητα, οι κίνδυνοι για τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ειρήνη και την ευημερία των δυο λαών αυξάνονται ολοένα και περισσότερο αφού η μετατροπή της χώρας μας σε αμερικανο-νατοϊκό πολεμικό προγεφύρωμα ενέχει άμεσο κίνδυνο για επιθέσεις εναντίον γειτονικών λαών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες από τις αρχές του χρόνου αεροπορικές αλλά και χερσαίες επιδρομές του ισραηλινού στρατού ενάντια στους κατοίκους της παλαιστινιακής πόλης Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

 

Ο ισραηλινός στρατός, χρησιμοποιώντας το γνωστό επιχείρημα «χτύπημα τρομοκρατικών υποδομών», εξαπέλυσε ξανά νέες επιδρομές, τις μεγαλύτερες των τελευταίων 20 χρόνων, με στόχο αυτή τη φορά τον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, στον οποίο ζουν περίπου 18.000 Παλαιστίνιοι, με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, και 3.000 άτομα να τον έχουν ήδη εγκαταλείψει. Η πραγματικότητα, όπως σχεδόν πάντα, είναι εντελώς διαφορετική. Η αλήθεια είναι ότι η ένταση έχει προκληθεί ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και ισραηλινούς εποίκους, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης Νετανιάχου να αυξήσει κατά 3.500 τους εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

 

Η προκλητική δήλωση των ΗΠΑ ότι «το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και στην υπεράσπιση του πληθυσμού του» του δίνει το «πράσινο φως» να συνεχίσει με αμείωτη ένταση την επιθετική και επεκτατική πολιτική του και συνδυάζεται με το γεγονός ότι το Ισραήλ ενέκρινε την αγορά από τις ΗΠΑ και τρίτου σμήνους μαχητικών αεροσκαφών F-35, στα πλαίσια μιας συμφωνίας ύψους 3 δις δολαρίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/6, 20:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους που είχε αποπλεύσει από τη Λιβύη και βυθίστηκε έχοντας στα αμπάρια του γυναίκες και παιδιά. Ο κατάλογος των δεκάδων νεκρών δεν έχει τέλος.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και κατατρεγμένους, ιδίως στις γυναίκες και τα παιδιά τους και καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεων, που γεννά τις εκατόμβες νεκρών.

Δεν συμβιβαζόμαστε με το επαναλαμβανόμενο έγκλημα των πολέμων και της φτώχειας, τους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής΄Ενωσης. Παλεύουμε για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, για να γίνουν οι θάλασσές μας από θάλασσες νεκρών, θάλασσες αλληλεγγύης και φιλίας των λαών. Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων των ξεριζωμένων στο άσυλο, στη μετάβαση στις χώρες του προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ