Γλώσσα:
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα

Η ΕΕΔΔΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του συναγωνιστή Γιώργου Λαμπράκη, ο οποίος «έφυγε» σήμερα, 22 Μάη, ακριβώς την ίδια ημερομηνία με τον πατέρα του, Γρηγόρη Λαμπράκη, βαλκανιονίκη, αγωνιστή της Ειρήνης και βουλευτή της ΕΔΑ.

Ο Γιώργος Λαμπράκης ήταν αγωνιστής του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, πρωτοπόρος στο συνδικαλιστικό κίνημα, πάντα στο πλευρό των λαϊκών ανθρώπων, πάντα για τα δίκια της εργατικής τάξης.

Όποιος συμμετείχε στις Μαραθώνιες Πορείες Ειρήνης, τον θυμάται να πορεύεται μπροστάρης, ακάματος, αλύγιστος, γελαστός. Εμείς που συνεργαστήκαμε μαζί του σε διάφορες φάσεις της δράσης μας, τον εκτιμήσαμε για την ολύμπια ηρεμία του, την ασίγαστη αισιοδοξία του, την πίστη του για την τελική νίκη των λαών της γης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Ανακοίνωση ΕΕΔΔΑ για τη Νάκμπα και κάλεσμα στις κινητοποιήσεις των φοιτητών

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τις ολονύχτιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 13 Μάη.

Δεν θα μπορούσε να τιμηθεί καλύτερα η επέτειος της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής καταστροφής της Παλαιστίνης, που τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Μάη από το 1948, τότε που ανακηρύχτηκε επίσημα η ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ χωρίς την ταυτόχρονη ανακήρυξη ίδρυσης του Κράτους της Παλαιστίνης, οπότε και ξεκίνησαν οι διώξεις του παλαιστινιακού λαού από πλευράς του Ισραήλ.

Η νέα βάρβαρη επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, με το πρόσχημα της απάντησης στη Χαμάς και της «αυτοάμυνας», δίνει στην τραγική αυτή επέτειο μια νέα διάσταση, φέρνει αυτή την καταστροφή στο προσκήνιο, την κάνει πιο ορατή από ποτέ άλλοτε. Κάνει καθαρό, ακόμα και στους πιο δύσπιστους, τι αντιπροσωπεύει το κράτος του Ισραήλ: τη βαρβαρότητα, την επιθετικότητα, τον επεκτατισμό, την καταπάτηση κάθε έννοιας ανθρώπινου δικαιώματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά και καλεί σε μαζική, αγωνιστική συμμετοχή στη συγκέντρωση των ταξικών σωματείων και φορέων στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 1 Μάη, στις 10.30 το πρωί.

 

Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης να μεταθέσει το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και την προειδοποιούμε ότι η προσπάθειά της να εμφανίσει την ημέρα αυτή σαν αργία θα πέσει στο κενό. Οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά και θα το αποδείξουν με τη μαζική τους παρουσία στις κατά τόπους εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για όλους εκείνους που θυσιάστηκαν παλεύοντας για τα εργασιακά και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα την Τετάρτη, 1η Μάη. Καμία άλλη μέρα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ της ΕΕΔΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ 2024 και ώρα 7μμ, Μπουμπουλίνας 28, 3ος όροφος

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ζήτω η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης!

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της στην 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 21 Απρίλη, που θα ξεκινήσει από τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 το πρωί και θα τερματίσει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 6.30 το απόγευμα.

 

Η φετινή Μαραθώνια Πορεία έχει μια ξεχωριστή σημασία γιατί συμπίπτει με δύο δολοφονικούς πολέμους που μαίνονται στη γειτονιά μας. Ο πρώτος στην Ουκρανία μεταξύ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας και ο δεύτερος του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, πάλι με την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δύο πόλεμοι για τους οποίους υπάρχει ορατός κίνδυνος να γενικευθούν και να αιματοκυλήσουν κι άλλους λαούς, ανάμεσά τους και τον ελληνικό.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ